PREMIJERKA BRNABIĆ SA NEMAČKOM DELEGACIJOM: Nemačka među našim vodećim partnerima, Srbija joj pouzdan partner
Foto: Beta/Slobodan Miljević

sastanak

PREMIJERKA BRNABIĆ SA NEMAČKOM DELEGACIJOM: Nemačka među našim vodećim partnerima, Srbija joj pouzdan partner

Politika -

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Odbora nemačke privrede za istok o jačanju ekonomske saradnje i poslovanju nemačkih kompanija u Srbiji kao i o perspektivama ulaganja investitora u nove oblasti.

Brnabić je ukazala da je Nemačka među vodećim privrednim i spoljnotrgovinskim partnerima i da je i jedan od najznačajnijih stranih investitora u Srbiji, saopštio je njen kabinet.

Dodala je da je Srbija, zahvaljujući reformama, pouzdan partner za nemačke kompanije koje su, kako je kazala, "istovremeno i instrument uspeha za srpsku ekonomiju u pogledu sistema rada i tehnologija".

Rekla je i da ekonomska saradnja sve više uključuje i investicije u visoko-tehnološkom sektoru, što predstavlja, kako je navela, jedan od prioritetnih zadataka ove i buduće Vlade Srbije.

Predstavnici Odbora nemačke privrede za istok ocenili su da je saradnja sa Srbijom veoma dobra i da postoji pozitivan trend rasta i po pitanju dolaska nemačkih kompanija i u kvalitetu nvesticija.

Na sastanku je razovarano i o saradnji na polju obrazovanja, imajući u vidu da Nemačka predstavlja jednog od glavnih partnera Srbije u razvoju sistema dualnog obrazovanja.

Definisane su potencijalne oblasti saradnje, kao što su energetska tranzicija, zaštita životne sredine i digitalizacija, navodi se u saopštenju.

Razmenjena su i mišljenja o budućim koracima koji bi dodatno olakšali poslovanje nemačkih investitora.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track