07:50

PRED NAMA SU IZAZOVI KAO ONI IZ 1914. Analitičari o klučnim pozicijama u NOVOJ VLADI: OVO SU NAJBITNIJI ZADACI U BUDUĆEM PERIODU

važna tema

PRED NAMA SU IZAZOVI POPUT ONIH IZ 1914. Analitičari o klučnim pozicijama u NOVOJ VLADI: Oči Istoka i Zapada uprte u Srbiju

Politika -

Pred Srbijom su najveći istorijski izazovi pre svega od posle 1914. godine. Ovo je zaista užasna situacija,ne samo za nas, već i za svet, smatraju sagovornici Kurira

Nova vlada Srbije biće formirana do kraja jula, a prema najavi predsednika Aleksandra Vučića, u nju bi trebalo da bude uključeno više pripadnika mađarske, bošnjačke, hrvatske i romske manjine, kao i predstavnika svih nacionalnosti koji žele dobro Srbiji. Predsednik je ukazao da je formiranje nove vlade od presudnog značaja, imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazimo.

analitičari
foto: Kurir televizija

Da li nas očekuju iznenađenja u sastavu nove vlade pokušali su da odgovore gosti današnjeg jutarnjeg programa Kurir televizije Vladimir Marinković, narodni poslanik SNS-a i Dragoljub Kojčić, politički filozof.

analitičari
foto: Kurir televizija

- Pred Srbijom su najveći istorijski izazovi pre svega od posle 1914. godine. Ovo je zaista užasna situacija, ne samo za nas, već i za svet. Sada se rađa nešto sasvim novo. Jasno je da je teška situacija - rekao je Dragoljub Kojčić, politički filozof.

analitičari
foto: Kurir televizija

Kojčić je naveo i najveće izazove.

- Moramo da sačuvamo pre svega Kosovo i Metohiju, Republiku Srpsku, moramo da očuvamno svoj put pristupanja Evropskoj Unije, da budemo balans između Istoka i Zapada, a nikome ništa loše nismo učinili. Moramo da sačuvamo mir i stabilnost da bismo nastavili put bezbednosti - zaključio je Kojčić.

- Vlade su i pre ovoga bile inkluzivne, sa tim da je poruka predsednika Aleksandra Vučića da će se nastaviti sa politikom o vođenju odgovorne politike - rekao je Vladimir Marinković, narodni poslanik SNS-a.

analitičari
foto: Kurir televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:31

Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića na Sajmu automobila: Predsednik Vučić proglasio sajam otvorenim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja