Vučić: Pavličić najlošiji gradonačelnik u Srbiji

Vučić: Pavličić najlošiji gradonačelnik u Srbiji

Politika -
Osuđujem grafite koje govore loše o političkim protivnicima. Mislim i na trenutnog gradonačelnika (Igora Pavličića) i na (lidera LSV Nenada) Čanka, ali i na noćašnji grafit "marš Srbi iz Vojvodine", rekao

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je danas pojavu grafita proteklih dana u Novom Sadu ocenjujući da su dokaz loše armosfere u tom gradu dok je za gradonačelnika Igora Pavličića rekao da je jedan od najlošijih gradonačelnika u Srbiji.

"Osuđujem grafite koje govore loše o političkim protivnicima. Mislim i na trenutnog gradonačelnika (Igora Pavličića) i na (lidera LSV Nenada) Čanka, ali i na noćašnji grafit "marš Srbi iz Vojvodine"....", rekao je Vučić i naglasio da time treba da se bavi policija.

Vučić, koji je i lider SNS, smatra da grafiti govore o lošoj atmosferi i nervozi u Novom Sadu, ali kaže da "nije nervozan onaj ko preuzmima vlast, već onaj ko gubi".

On je rekao i da je još aktuelni gradonačelnik Novog Sada "jedan od najlošijih gradonačelnika u Srbiji". Na pitanje da li će se menjati vlast u Beogradu, Vučić je rekao da je "deset puta odgovarao na to pitanje" i da će "ako i kada bude nešto novo o tome obavestiti javnost".

"Bavimo se svojim poslom i gledamo da uradimo najbolje za građane Srbije", rekao je Vučić i dodao da se on, za razliku od nekih drugih koji sve u politici doživljavaju lično, trudi da poštuje principe i ne odgovara sujetom već racionalno. Upitan da li će biti kadrovskih promena u pravosuđu, Vučić je naveo da sve što se radi mora da se radi pažljivo i u skladu sa zakonom, ali da razmišlja, pre svega, o zakonskim reformama.

On je za TV B92 naveo i da je prilikom posete SAD u Stejt dipartmentu imao "težak" razgovor o Zakonu o krivičnom postupku ne navodeći pojedinosti. Na pitanje da li će država podržati održavanje Parade ponosa, Vučić je rekao da je posao države da obezbedi sigurnost, a da će tek da se vidi kakve će biti bezbednosne procene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track