IMAM SAMO TRI TRENERKE, TRI PARA PATIKA I NEKOLIKO MAJICA: Bogoljub Karić za Kurir o SANKCIJAMA koje je EU uvela protiv njega!
Foto: Zorana Jevtić

tvrdi da nema ništa na svoje ime

IMAM SAMO TRI TRENERKE, TRI PARA PATIKA I NEKOLIKO MAJICA: Bogoljub Karić za Kurir o SANKCIJAMA koje je EU uvela protiv njega!

Politika -

Biznismen i lider PSS Bogoljub Karić našao se na udaru EU, koja mu je uvela sankcije. Naime, Savet EU je usvojio šesti paket ekonomskih i individualnih sankcija protiv Rusije i Belorusije, koje obuhvataju zabranu kupovine, uvoza ili transfer sirove nafte i određenih naftnih derivata iz Rusije u EU. Osim protiv Rusije i Belorusije, Savet EU je uveo sankcije i protiv 65 pojedinaca i 18 subjekata.

Kako se navodi u Službenom glasniku EU, Bogoljub Karić je sa članovima svoje porodice razvio mrežu preduzeća za poslovanje nekretninama u Belorusiji i mrežu kontakata s porodicom Aleksandra Lukašenka. Komentarišući ove sankcije, Bogoljub Karić, koji je, kako tvrdi, juče iz Nemačke stigao u Beograd, za Kurir kaže da je ostao zatečen kad je iz medija saznao za njih.

- Ne znam zašto sam se našao na udaru Saveta EU. Nemam imovinu, nemam ništa na svoje ime. Sve sam prodao još u vreme prepoštenog Vojislava Koštunice, patrijarha srpske demokratije, koji je poslao 48 specijalaca pod punom ratnom opremom da zauzmu sve naše kompanije u okviru BK grupe. Tada su uništili BK televiziju i sve kompanije i oduzeli nam imovinu. Ono što je ostalo smo prodali, a kako bih sačuvao glavu od njegovih ubica, otišao sam u Rusiju - kaže Karić i dodaje da je i poslove i kompanije u toj zemlji prodao 2019. godine.

- Mi poslovnih aktivnosti tamo više nemamo, zato sam i začuđen i iznenađen ovim sankcijama. Moj pravni tim će reagovati kako bi se utvrdilo šta je u pitanju i zašto je to urađeno - ističe Karić i podvlači da u zemljama EU nema nikakvu imovinu niti bankovne račune.

- Ljudi, ja se ponašam penzionerski. Imam tri trenerke, tri para patika i nekoliko majica i uglavnom to oblačim. Radim stvari za koje proteklih 50 godina nisam imao vremena. Posećujem prijatelje, družim se sa unučićima i zbog toga se osećam najbogatije dosad u svom životu - ističe Karić. Tvrdi i da nikad nije imao privatne avione, jahte i "druge tajkunske statusne simbole".

- Više volim da sam s porodicom i unučićima i da posećujem prijatelje nego da vodim neki raskalašni život kojim bih punio novinske stupce. Zato i smatram da je Savet EU napravio tehničku grešku koja će brzo biti ispravljena - kaže Karić i objašnjava da je ova odluka doneta na netransparentan način, a da je o sankcijama saznao iz medija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track