SNS PREDLOŽIO ŠAPIĆA ZA GRADONAČELNIKA: Ana Brnabić otkrila da je odluka jednoglasna
Foto: Kurir

SNS PREDLOŽIO ŠAPIĆA ZA GRADONAČELNIKA: Ana Brnabić otkrila da je odluka jednoglasna

Politika -

Na sednici gradskog odbora SNS Beograd jednoglasno je odlučeno da kandidat za gradonačelnika Beograda bude Aleksandar Šapić. Tu informaciju ekskluzivno za Kurir dala je premijerka Ana Brnabić i dodala da se nada da će taj predlog biti usvojen u četvrtak na sednici predsedništva SNS.

Konstitutivna sednica skupštine Grada Beograda održana je u subotu kada je izabran novi predsednik skupštine, za koga je glasalo 57 odbornika dok predstavnici opozicionih partija nisu ni glasali, kako su i ranije najavili. Dok deo opozicije osporava legitimitet nove gradske vlasti, navodeći da tesna većina neće biti funkcionalna, u njihovim redovima produbljene su podele koje su bile izražene i pre izbora. Naime, deo opozicije optužio je Dragana Đilasa da je lažirao istraživanja javnog mnjenja i te brojeve koristio kao ključni argument da se SSP proglasi najvećom strankom opozicije i preuzme potpunu kontrolu nad zajedničkom kampanjom.

Koliko će trajati aktuelni saziv skupštine grada? Zbog čega opozicija osporava skupštinsku većinu? Da li će i kada biti novih izbora u Beogradu i kome oni više odgovaraju, vlasti ili razjedinjenoj opoziciji?

Ovo su pitanja za goste "Usijanja", a to su:

Đorđe Vukadinović - politički analitičar i urednik "Nove srpske političke misli"

Zoran Milosavljević - politikolog

Voditelj: Slaviša Veselinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja