KURTI IZVUČEN IZ BUBNJA: Žrebom odlučeno da će mu detaljno biti proverena imovina! Prijavio da na računu u banci ima samo 400 evra
Foto: EPA/ Valdrin Xhemaj

provera

KURTI IZVUČEN IZ BUBNJA: Žrebom odlučeno da će mu detaljno biti proverena imovina! Prijavio da na računu u banci ima samo 400 evra

Politika -

PRIŠTINA - Premijeru Aljbinu Kurtiju i predsedniku parlamenta Glauku Konjufci biće proverena imovina, nakon žrebanja koje je danas izvršeno u Kosovskoj agenciji za borbu protiv korupcije.

Putem ždrebanja je odlučeno kojim će se visokim javnim ličnostima i visokim zvaničnicima kosovskih institucija koji su u obavezi da podnesu prijavu svoje imovine i prihoda, izvršiti detaljna kontrola.

Ova radnja je utvrđena Zakonom o agenciji i borbi protiv korupcije.

Pored dvojice visokih zvaničnika kontrola prijavljene imovine će biti izvršena i za neke ministri, poslanike, gradonačelnike opština i druge koji podležu obavezi prijavljivanja imovina i prihoda.

"Od ukupnog broja visokih javnih funkcionera koji su bili u obavezi da prijave imovinu, 4.684 visoka državna funkcionera prijavila su imovinu u redovnom zakonskom roku, 50 funkcionera prijavilo je imovinu nakon redovnog zakonskog roka, dok 14 od njih to nije učinilo", kazao je Bulješkaj.

Istovremeno agencija je na svojoj veb stranici objavila obrasce prijave imovine za sve koji su tu uradili.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track