ZAVRŠEN SAMIT EU - ZAPADNI BALKAN U BRISELU: Predsednik Vučić se sastao sa Makronom (FOTO)
Foto: Kurir

trajao 4 sata

ZAVRŠEN SAMIT EU - ZAPADNI BALKAN U BRISELU: Predsednik Vučić se sastao sa Makronom (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas Samitu Evropske unije i Zapadnog Balkana, posle čega se oglasio na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

"Verujem u evropsku budućnost i Srbije i regiona. Zajednički ćemo se boriti za tu budućnost, poštujući sebe i verujući da zajedno možemo mnogo toga da uradimo", poručio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je po završetku Samita imao bilateralni sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

"Kao i uvek, imao sam više nego prijateljski sastanak sa predsednikom Emanuelom Makronom sa kojim sam razmenio mišljenja o najbitnijim regionalnim i globalnim temama. Srbija podržava predlog o formiranju nove evropske političke zajednice, jer je to jedini način da nas lideri Evrope čuju i dobar način za nas da češće slušamo naše evropske kolege i da saznamo kako oni razmišljaju", poručio je predsednik Vučić.

Inače, Samit je završen znatno kasnije nego što je bilo planirano.

Sastanak je trajao gotovo četiri sata, a bilo je planirano da traje do dva sata.

1 / 15 Foto: Kurir

Konferencija za novinare posle samita, na kojoj je trebalo da se obrate lideri Evropske unije, otkazana je.

Lideri Srbije, Albanije i Severne Makedonije, Aleksandar Vučić, Edi Rama i Dimitar Kovačevski, trebalo bi da se obrate na zajedničkoj konferenciji za medije, ali vreme njenog početka još nije potvrđeno.

Samit Evropskog saveta, na kojem učestvuju lideri EU i šefovi država ili vlada njenih članica, počinje danas posle podne u Briselu. Dolazak učesnika najavljen je za 14.15.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track