KAČILI SMO IM BUBICE POD AUTOMOBILE, TO JE BIO VELIKI RIZIK Vučić o prisluškivanju, Jovanjici i hapšenju Belivuka
Foto: Printscreen/Pink TV

predsednik veruje u državne institucije

KAČILI SMO IM BUBICE POD AUTOMOBILE, TO JE BIO VELIKI RIZIK Vučić o prisluškivanju, Jovanjici i hapšenju Belivuka

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je srpska policija sama našle sve dokaze u slučaju Belivuk.

- Kompletan slučaj Belivuk, kada je mafija uhapšena, direktno uz najteži rad naših službi i naše policije, tada nismo imali nijedan skinut razgovor sa Skaj telefona. Sve dokaze smo sami našli. Ne zaboravite kakav je to rizik zahtevalo od momaka koji znaju da neki dostavljaju informacije iz sistema koji su morali da pođu pod njihove automobile koji su čuvani 24/7 da im zakače bubice da ih pratimo. Da bismo mogli da saznamo da postoje tajni zidovi, i da može da se otkriju gde su ljudi ubijani, klani. To smo sve mi radili. Naš je posao da sarađujemo sa svim svetskim i evropskim službama.

On je dodao i da je srpska policija i BIA dovoljno dokaza za hapšenje klana imala pre dobijanja podataka sa Skaj telefona.

- Za razliku od nekih u regionu, nama kad dostave dokaze, mi te ljude hapsimo - rekao je Vučić.

Na priču koja je ponovo pokrenuta proteklih dana, nakon što je bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović rekla da je bivši ministar MUP, a sada ministar odbrane, Nebojša Stefanović, naredio prisluškivanje Vučića i direktno štitio Belivukov klan, Vučić poručuje da veruje u institucije.

- Meni je bilo važno kad sam dobio svoje prisluškivane razgovore da znam da se to zaista dešavalo. Imam ih, dobio sam ih i čuvam ih u svom telefonu. Znam da su me slušali, ugrožavali time bezbednost i stabilnost države, ali ono što se tiče mene lično time mi ne pada na pamet da se bavim, nek se time bave nadležni. Za mene je taj slučaj završen, tužilaštvo i policija treba da rade sad.

On se dodatao i navoda da je njegov brat pričao s akterom afere "Jovanjica".

- kad se moj brat čuo sa ovim iz Jovanjice? ja da vam odgovorim? Pa nikad. Al koga briga? Malo smo lagali, malo više smo lagali, ali koga briga. Ima tu nešto? E nema ništa. I sudska presuda ima protiv ovog lažnova iz Trstenika, ali niste je ni objavili, jer koga briga za to sad. Javite mi kada Vlahović potpiše novi ugovor da vidim koliko mi je sin zaradio. Dokle idu te laži - rekao je on.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja