Najnovije vesti

SNIMAK ZA ISTORIJU! Milo i Momir slušaju čuveni Slobin govor na Gazimestanu 1989! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

MILOŠEVIĆA SLUŠALO NA HILJADE LJUDI

SNIMAK ZA ISTORIJU! Milo i Momir slušaju čuveni Slobin govor na Gazimestanu 1989! (FOTO, VIDEO)

Politika

BEOGRAD/GAZIMESTAN - Milo Đukanović je 1989. slušao čuveni govor Slobodana Miloševića na Gazimestanu prilikom proslave 600 godina Kosovske bitke.

Gazimestan
foto: Youtube Printscreen

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović bio je prisutan na Vidovdan na Gazimestanu 1989. godine. Sa Đukanovićem je tada na Gazimestan stigao sada već pokojni Momir Bulatović.

- Pre šest vekova Srbija je ovde, na polju Kosovu, branila sebe. Ali je branila i Evropu. Ona se tada nalazila na njenom bedemu koji je štitio evropsku kulturu, religiju, evropsko društvo u celini. Zato danas izgleda ne samo nepravedno već i neistorijski i sasvim apsurdno razgovarati o pripadnosti Srbije Evropi. Ona je u njoj neprekidno, danas kao i pre. Razume se, na svoj način. Ali takav koji je u istorijskom smislu nije nikad lišio dostojanstva. U tom duhu mi danas nastojimo da gradimo društvo – bogato i demokratsko. I da tako doprinesemo prosperitetu svoje lepe, i u ovom trenutku nepravedno napaćene zemlje. Ali i da tako doprinesemo naporima svih progresivnih ljudi našeg doba, koje oni čine za jedan novi, lepši svet - govorio je tada Slobodan Milošević.

- Neka večno živi uspomena na kosovsko junaštvo! Neka živi Srbija! Neka živi Jugoslavija! Neka živi mir i bratstvo među narodima!

Kurir.rs/Twitter/Republika

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track