Najnovije vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ SA PRVOM GENERACIJOM POLAZNIKA PROGRAMA BARVALIPE: Naša budućnost zavisi od toga koliko ćemo zajednički da radimo
Foto: Printscreen/pin, Printscreen/Pink TV

u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika

PREDSEDNIK VUČIĆ SA PRVOM GENERACIJOM POLAZNIKA PROGRAMA BARVALIPE: Naša budućnost zavisi od toga koliko ćemo zajednički da radimo

Politika
13:38h

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prima danas prvu generaciju polaznika programa Barvalipe - Romi u javnoj upravi Republike Srbije.

- Danas naša budućnost dobrim delom zavisi od toga koliko ćemo zajednički da radimo. Ljudi se obično pitaju jesu li neki izbori na pomolu ili nam je nešto potrebno, kada ovakve stvari govorim. Jedni drugima smo potrebni – rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Predsedništvo Srbije
foto: Printscreen/pin, Printscreen/Pink TV

- 12,5 odsto vas predstavlja radnu snagu Srbije. Vaša velika dostignuća u budućnosti će značiti da dobijete i mesto u administraciji gradova i sredina iz kojih dolazite. Raduje me da je i danas ovde cela Srbija ravnomerno zastupljena - rekao je Vučić, nabrajajući mnoge srpske gradove iz kojih je prva generacija plaznika programa Barvalipe - Romi došla.

Kako je dodao, nada se da će mnogi dobiti u budućnosti poslove u administraciji Srbije, Severne Vojvodine.

Aleksandar Vučić, Predsedništvo Srbije
foto: Printscreen/pin, Printscreen/Pink TV

- Video sam divne romske dece u Beloj Palanci, tamo smo obnovili školu... Mladenovcu, Leskovcu, Jakovu, Prokuplju, Pukovcu... - priča Vučić, pa dodaje:

- Želim da vam kažem da to nije sve. Nešto smo radili i po pitanju ekonomske podrške kod mladih roma u preduzetničkom duhu. zahvaljujem se Željko vama, ministarki Čomić. Treba da se trudimo da radimo i dalje, da se više zalažemo. Nadam se boljem razumevanju, i tome da ne vidimo razliku između nas. Sve što možemo mi, možete i vi. želim vam mnogo uspeha, svaki uspeh u radu i karijeri. Neka živi romski narod!

Polaznica programa Barvalipe Tamara Asković je naglasila da se na ovaj način šalje poruka Romima da je država spremna da uloži dodatne napore kako bi se profesionalno i lično usavršavali u svojoj državi.

Kako je navela, to je i poruka države da prepoznaje potencijal romske zajednice, što je važan trenutak za njene pripadnike ali i celu Srbiju.

Direktor kancelarije Romske inicijative fondacije za Otvoreno društvo Željko Jovanović istakao je da su "problemi Roma veliki - ogromno siromaštvo, velika nezaposlenost".

- Ovo je važan korak ne samo za Rome već i Srbiju. Državna administracija i državna uprava treba da budu slika društva. Kad Romi nisu deo državne uprave pokazuje se da nešto nije u redu u društvu - rekao je Jovanović.

Kako je istakao, "ovim korakom mi postajemo primer ne samo za region već i za Evopsku uniju, jer je Srbija time ispred mnogih zemalja u EU koje to nisu napravile".

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track