07:12

SRBIJA DOBIJA NOVU VLADU Boško Obradović: Najvažnije je da se reši pitanje KiM i uvođenja sankcija Rusiji

otovorene nove pregovaračke opcije

SRBIJA DOBIJA NOVU VLADU Boško Obradović: Najvažnije je da se reši pitanje KiM i uvođenja sankcija Rusiji

Politika -

Boško Obradović, lider pokreta "Dveri" i Vladimir Marinković samostalni poslanik SNS-a govorili su o sazivu nove vlade u jutarnjem programu Kurir televizije.

- Svi ćemo morati da se opredelimo oko bazičnih nacionalnih pitanja. Mislim da će se i buduća vlada Srbije oko toga određivati. Mi praktično pola godine nemamao vladu, nemamo skupštinu koja funkcioniše i to je veoma problematično u ovakvim okolnostima. Vlast je do sada odugovlačila sve što je mogla, dakle vlada može biti formirana tek u novembru. Nisam optimističan - istakao je Boško Obradović.

Bosko Obradović, Vladimir Marinković
foto: Kurir televizija

Vladimir Marinković, narodni poslanik SNS-a naveo je da je predsednik Aleksandar Vučić ozbiljan lider.

- Radi istine, opozicija je zahtevala ponavljanje izbora. Mi smo menjali mnoge stvari i koje je opozicija smatrala da treba da se promene, a i koje smo mi smatrali da mogu biti bolje. Ne odugovlači se ništa, već se poštuje procedura. Za sve ovo vreme velike krize Srbija ne prestaje da se razvija. O tim spekulacijama da se kupuje neko vreme, nema nikakve veze sa interesom. Sankcije Rusiji nisu uvedene, jasno se pokazuje da mi bez busanja u grudi prolazimo kroz sve krizne situacije na jedan mudar način - kaže poslanik SNS, Vladimir Marinković.

Boško Obradović naveo je da treba više govoriti o onima stvarima koje nisu dobre.

- Važno je videti da li će u sazivu nove vlade biti SPS, važno je videti da li će onda uvesti sankcije Rusiji ili ne, kako će se postaviti na Kosovu i Metohiji. Ja kao patriotska politička opcija mogu da se zalažem samo za ono što doprinosi interesima Srbije. Nikada nisam bio opozicija Srbije, već opozicija loše vlasti. Ali ako ova država odluči da ne uvodi sankcije Rusiji i da brani KiM uvek će imati podršku Dveri, bez obzira na to ko je na vlasti - kaže Boško Obradović.

Bosko Obradović, Vladimir Marinković
foto: Kurir televizija

Marinković je naveo da je SNS najveća partija u celom regionu i da su pokazali da u svojim redovima ne trpe kukolj.

- Samo će semafor pokazati ko će ostati na vladajućim mestima. Koliko ste se pokazali kao sposobni i koliko su vaši rezulti dobri biće jedino merilo u izboru ministara. Mi možemo da razgovaramo sa svima kako bi doneli najbolje odluke za Srbiju. Otvaramo novu epohu u unutarpolitičkom dijalogu. Posebno cenim što gospodin Obradović nije pristao na one razgovore koji su uključivali prisustvo stranaca. Otvoreni smo za svaki razgovor koji ima za cilj osnaživanje Srbije. Ne zaboravite da je predsednik Aleksandar Vučić jedini koji na ovim prostorima vodi nezavisnu politiku i to je borba na dnevnom nivou - kaže Marinković.

Obradović je naveo da je zrelo za promene na svim nivoma, posebno na nivou energetike.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

05:09

Boško Obradović i Dejan Miletić o izborima 3. aprila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja