NOVA PROVOKACIJA IZ ZAGREBA: Hrvatska nam traži da priznamo Kosovo!
Foto: Beta/HINA/Tomislav Pavlek/DS

POLITIKA

NOVA PROVOKACIJA IZ ZAGREBA: Hrvatska nam traži da priznamo Kosovo!

Politika -

Hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman otkrio i da redovno traži od pet članica EU da promene odluku o Kosmetu

Iz Hrvatske stiže nova provokacija! Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman pozvao je Srbiju da "prihvati realnost da je Kosovo nezavisna država". On je rekao da Hrvatska aktivno šalje poruke državama Evropske unije koje nisu priznale Kosovo da je veoma važno da nezavisnost Kosova bude priznata od strane cele EU.

Poruka

- Aktivni smo u slanju poruka članicama koje nisu priznale Kosovo. Ističem da treba preduzeti konkretne korake da se prizna nezavisnost Kosova. Apelujem na Srbiju da učini isto, jer je to realnost - poručio je hrvatski šef diplomatije. Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun poručio je za Kurir da Radman treba da se pozabavi pravom realnošću.

Odgovor

Usijanje dana, Milovan Drecun
foto: Kurir

- Ako je nezavisno Kosovo realnost, zašto ono nije član Interpola, EU, NATO... Pre će biti da hrvatski ministar želi da kreira neku novu realnost, ali je realnost da je Hrvatska, kao članica EU, država koja počiva na genocidu i etničkom čišćenju srpskog naroda, pa bi trebalo da se pozabavi tom realnošću. A Srbija je međunarodno priznata država sa svojim granicama i Srbija je članica UN i lider na Balkanu sa najbrže rastućom privredom, za razliku od Hrvatske, koja, kao član EU, doživljava ekonomski krah. Realnost je i da Hrvatska na sve načine sprečava povratak brutalno proteranih Srba i ne kažnjava one koji su počinili užasne zločine nad Srbima, uključujući i bombardovanje srpske kolone. Neka se malo tom realnošću pozabavi - naglasio je Drecun.

I. Ž./ Foto/Source:Beta/HINA/Tomislav Pavlek/DS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track