NOĆNA AKCIJA U SEVERNOJ MITROVICI: Tablice sa RKS oznakama prelepljene stikerima KM i srpskim grbom!
Foto: Facebook Printscreen/ Goran Vesić

na Više desetina automobila u Mitrovici

NOĆNA AKCIJA U SEVERNOJ MITROVICI: Tablice sa RKS oznakama prelepljene stikerima KM i srpskim grbom!

Politika -

BEOGRAD - Više desetina autombila u Severnoj Mitrovici, registrovanih na RKS, jutros je osvanulo s novim stikerima za tablice koji sadrže oznake KM uz srpski grb, javlja portal KoSSev.

Za razliku od onih dogovorenih septembra prošle godine, kojima su prelepljivane srpske registarske tablice na Kosovu, novi stikeri su preko noći postavljeni na više desetina automobila u gradu registrovanih na RKS.

Novi stikeri sadrže oznake KM uz srpski grb – te se time prekrivaju kosovski simboli na RKS tablicama.

Iz Kosovske policije nezvanično su potvrdili za KoSSev da su upoznati s ovim slučajem i da se njime bave. Ujedno, zamenik komandira Kosovske policije regiona Sever, Besim Hoti, precizirao je da policija na lice mesta vrši uvidjaj. ; "Policija je na licu mesta. Još uvek nemamo nikakve informacije, kada se policija vrati kontaktiraćemo tužioca i videti šta će biti uradjeno", kazao je prištinskim medijima.

Do lepljenja stikera preko RKS tablica dolazi svega 15-ak dana od kada počinje rok da vlasnici automobila s oznakama srpskih gradova na Kosovu svoja vozila preregistruju na RKS, po novoj odluci kosovske vlade.

Kurir.rs/Kosovoonline

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja