HUMANO Vesić pomaže porodici Savić koja je izgubila sve u poplavama. Preko Fondacije Gnezdo obezbeđen stan na godinu dana u Zemunu
Foto: Kurir Televizija

HUMANO Vesić pomaže porodici Savić koja je izgubila sve u poplavama. Preko Fondacije Gnezdo obezbeđen stan na godinu dana u Zemunu

Politika -

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić rešio je da pomogne porodici Savić koja je sve izgubila u poplavama. On je istakao da je petočlana porodica Savić pretrpela ogromnu štetu u skorašnjim poplavama i kad je to video nije mogao da ostane ravnodušan.

- Trudim se kada god mogu i kada vidim neku ovakvu priču da pomognem, znam da ne mogu svima da pomognem, ali ova priča me je posebno dirnula, jer je tu i beba od mesec dana i troje male dece. Zbog toga sam zajedno sa svojim prijateljima preko Fondacije grada Beograda "Gnezdo", odlučio da prikupimo sredstva koja su potrebna porodici Savić. Prvo smo hteli da renoviramo stan, ali se ispostavilo da su oni podstanari, tako da ćemo sa prikupljenum sredstvima da im iznajmimo stan u Zemunu na godinu dana. Pripremili smo nameštaj i sve što je neophodno ovoj petočlanoj porodici da nastave normalan život - naglasio je Vesić.

Savić
foto: Printscreen

Dodao je da možemo jedni drugima puno da pomognemo ako pokažemo malo empatije i izrazio zahvalnost Fondaciji " Gnezdo".

Savić
foto: Printscreen

- Ovo je jedna divna Fondacija koja pripada gradu Beogradu i pomaže decu i omladinu. Trenutno Fondacija završava dve kuće u Sručinu, jednu za porodicu sa devetoro dece, a drugu za porodicu sa petoro dece koje nisu imale gde da žive. Uz pomoć Fondacije završava se pet kuća u Petrinji za naše ljude koji su svoj dom izgubili u strasnim zemljotresima pre dve godine. "Gnezdo" je uz pomoć jedne kineske kompanije donirala tablete i računare za decu sa Kosova i Metohije, a sada smo pomogli i porodici Savić - podvukao je Vesić.

Savić
foto: Printscreen

Maja Savić, koja ima troje dece, je rekla da je presrećna što je neko čuo njihov poziv za pomoć i zahvalila se Tanji Popović direktorki Fondacije " Gnezdo" i gospodinu Goranu Vesiću.

Savić
foto: Printscreen

- Stan na godinu dana je nešto o čemu smo samo mogli da sanjamo, svim srce sam zahvalna na pomoći koju nam pružaju, jer najveći strah svakog roditelja je da ne izgubi krov nad glavom što se nama upravo i dogodilo - zaklkučila je Maja Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track