ODBRAMBENA INDUSTRIJA: Stefanović: Za Srbiju važno da naše fabrike održe proizvodnju naoružanja i opreme za Vojsku!
Foto: Ministarstvo Odbrane

Sastanak

ODBRAMBENA INDUSTRIJA: Stefanović: Za Srbiju važno da naše fabrike održe proizvodnju naoružanja i opreme za Vojsku!

Politika -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva rudarstva i energetike, a na sastanku su razmatrana rešenja problema i izazova sa kojima se u svom poslovanju susreću fabrike naše odbrambene industrije.

Nebojša Stefanović
foto: Ministarstvo Odbrane

Ministar Stefanović, koji je prošle nedelje razgovarao sa rukovodstvom vojnih fabrika i predstavnicima Samostalnih sindikata metalaca, istakao je da je za Srbiju posebno u današnjim izazovnim vremenima važno da naše fabrike održe proizvodnju naoružanja i opreme za Vojsku Srbije i nastave sa radom na razvojnim projektima sa našim vojnim institutima.

Na današnjem sastanku usaglašen je Predlog zaključka kojim se sprovodi konverzija potraživanja državnih poverilaca u stalni kapital preduzeća "Zastava oružje" iz Kragujevca koji će biti upućen Vladi, dok se nastavlja interresorno usaglašavanje za "Milan Blagojević" iz Lučana.

Nebojša Stefanović
foto: Ministarstvo Odbrane

Ove konverzije u prethodnom periodu izvršene su za fabrike "Prva iskra-namenska proizvodnja" iz Bariča, "Prvi partizan" iz Užica i "Prva petoletka-Namenska" iz Trstenika, što im je olakšalo poslovanje i omogućilo da se posvete podizanju kapaciteta i modernizaciji pogona.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva finansija Saša Stevanović, sekretarka Ministarstva rudarstva i energetike Maja Matija Ristić, direktorka Direkcije za ekonomsko-finansijsko poslovanje EDS Ljiljana Jezdimirović i direktorka za finansijsko poslovanje ogranka RB "Kolubara" Ljiljana Milošević.

Uz ministra Stefanovića na sastanku su bili i državni sekretar Ministarstva odbrane Branko Živanović, načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse pukovnik Slavko Rakić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track