UŽIVO ANALIZA! ZBOG ČEGA JE VUČIĆU ONEMOGUĆENA POSETA JASENOVCU? Diplomata Paić i Matović: Hrvatska ima PIK na srpski narod
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

UŽIVO ANALIZA! ZBOG ČEGA JE VUČIĆU ONEMOGUĆENA POSETA JASENOVCU? Diplomata Paić i Matović: Hrvatska ima PIK na srpski narod

Politika -

Diplomata Milisav Paić i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku analizirali su u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji sramnu odlluku Hrvatske da zabrani predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da poseti Jasenovac.

Perko Matović
foto: Kurir televizija

"Hrvati prave naivni, skreću pažnju na druge stvari", izjavio je diplomata Paić i dodao da Hrvatska iz mnogo razloga nije spremna da izađe u susret predsedniku Vučiću.

- Dobro je što je predsednik Vučić rekao da je u poslednjih godinu dana izrazio tri puta svoju želju da poseti Jasenovac. Samim tim što se on obratio predsedniku Hrvatske znači da su oni bili upoznati sa njegovim interesom. Hrvati iz celog ovog skandala pokušavaju da se prave naivni, da skreću pažnju na neke druge stvari. Sad njihova štampa piše da je Vučić to namerno tempirao kako bi se to odigralo pre hrvatskog održavanja Oluje i da bi verovatno ta poseta bacila senku na to. Očigledno je da Hrvatska nije spremna da izađe u susret našem predsedniku - rekao je diplomata Paić.

10:38

ZBOG ČEGA JE VUČIĆU ONEMOGUĆENA POSETA JASENOVCU? Diplomata Paić i Matović: Hrvatska ima PIK na srpski narod

Matović ističe da Hrvati imaju poseban pik na srpski narod.

- Pitanje je šta treba više očekivati od EU. Hvatska je član od 2014., a u procesu pristupanja nije ispunjavala mnoge zahteve, plus imaju dodatni pik na srpski narod. Ovo dobijamo kada godinama ta jedna hrvatska aparatura ustaška. Strašno šta hrvatsko rukovodstvo dozvoljava sebi. Jako je veliko pitanje na kojim vrednostima je zasnovan taj hrvatski aparat. Još uvek nemamo indicija da će na vlast u Hrvatskoj doći neki pozitivni ljudi. Moglo bi se reći da je ovo prikupljanje poena za Plenkovića - izjavio je Matović gostujući u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji.

Perko Matović
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:06

LOGOR JASENOVAC BIO NEKOLIKO PUTA VEĆI OD AUŠVICA! Istoričar Ristić: Bilo ga je nemoguće napasti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track