Tadić hoće da rasplače članove DS

Kurir saznaje

Tadić hoće da rasplače članove DS

Politika -
Predsednik DS na GO će emotivnim govorom pokušati da prikaže sebe kao žrtvu moćnika i tako pridobije članove stranke koji se lome

BEOGRAD - Đilas i Pajtić učvrstili savez!Zamenik predsednika DS Dragan Đilas i prvi čovek vojvođanskih demokrata Bojan Pajtić najverovatnije će napustiti sednicu Glavnog odbora, otkriva Kurir.- Oni su se odavno dogovorili da zajednički deluju. Ideja je da prvo vide da li će sednica biti otvorena ili zatvorena za javnost. Ako bude ova prva varijanta, značiće da je Borisu Tadiću stalo da pravi cirkus i u tome neće učestvovati. Oni će ostaviti svoje ljude da kažu predsedniku i članovima GO šta misle. Njihova ideja je da potom na izbornoj skupštini izdejstvuju promene u stranci. S druge strane, Tadić će emotivnim govorom pokušati da prikaže sebe kao žrtvu moćnika i tako pridobije one članove koji se lome. Bukvalno mu je ideja da ih rasplače - otkriva naš izvor.On kaže da nije istina da će Đilas podneti ostavku i da su to spinovi suparničke strane, odnosno marketinških magova.- Iako se po medijima pominjalo da će, ako bude usvojen Tadićev izveštaj, Đilas podneti ostavku - to se neće desiti. To bilo političko samoubistvo stranke i to svi znaju. I njegove pristalice, ali i protivnici. Đilas je u prednosti jer se već dogovorio s Pajtićem da na GO deluju zajednički i da iznesu svoje stavove o tome kako vide DS u budućnosti. Glavni problem Tadićevog tabora jeste to što on više nikome ne veruje i ne zna na koga može da se osloni. Svakodnevno zove svoj nekadašnji kadar na sastanke. On je ovu bitku sigurno izgubio - kaže sagovornik Kurira.Zamenik DS i gradonačelnik Đilas juče nije želeo da odgovara na pitanja prilikom obilaska mosta Zemun-Borča.Do petka, kako je Kurir već objavio, sastanke će imati vojvođanski odbor DS, ali i beogradski odbor, koji će takođe definisati svoj stav.

Mićunović: Moguće kadrovske izmeneDragoljub Mićunović, predsednik Političkog saveta DS, izjavio je da je malo verovatno da će na sednici GO doći do smene u vrhu partije.- Moguće je očekivati istupanja pojedinaca, i to ne ključnih ljudi. E, sada, da će biti kritike, da su kasnije moguće kadrovske izmene i razne druge, to je sasvim verovatno. Svaki put se glasa o izveštaju koji predsednik podnese na osnovu tromesečnog događanja. To je kao glasanje o poverenju. Ako se taj izveštaj usvoji, onda je stvar gotova i takva se pitanja dalje ne postavljaju - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track