MINISTAR VULIN ODGOVORIO MILANOVIĆU: Kako vi prema našem predsedniku, tako ćemo i mi prema vašim funkcionerima
Foto: Beta

MINISTAR VULIN ODGOVORIO MILANOVIĆU: Kako vi prema našem predsedniku, tako ćemo i mi prema vašim funkcionerima

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je na izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je rekao da je Aleksandar Vučić prvi srpski predsednik koji je zatražio posetu Jasenovcu.

"Predsednik Hrvatske Zoran Milanović potvrdio je danas da je Aleksandar Vučić prvi srpski predsednik koji je zatražio da ode u Jasenovac da oda poštu ubijenim i poklanim Srbima, Romima i Jevrejima od strane ustaša. Ali je Milanović potvrdio i da bivši predsednik Srbije Boris Tadić, koji ne razlikuje Jasenovac od Donje Gradine, takođe laže, baš kao i predsednik Vlade Hrvatske Plenković da je Aleksandar Vučić uradio bilo šta mimo protokola i pravila u međunarodnim odnosima", poručuje ministar Vulin i dodaje:

"U odnosima među državama, osim protokola postoji i još jedno pravilo, reciprocitet. Sledeći put kada predsednik Aleksandar Vučić zatraži da obiđe Jasenovac, srpska država će pažljivo pratiti ponašanje Hrvatske, pa kako se budete odnosili prema našem predsedniku i mi ćemo tako prema svim vašim funkcionerima. Dok je granica u nadležnosti ministarstva koje ja predvodim, tako će biti".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track