RAZVALЈENA KAPIJA NA ULAZU U POSED CRKVE SVETOG SPASA U PRIZRENU: Kancelarija za KiM zahteva brzu reakciju policije
Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

više puta bila na meti vandala

RAZVALЈENA KAPIJA NA ULAZU U POSED CRKVE SVETOG SPASA U PRIZRENU: Kancelarija za KiM zahteva brzu reakciju policije

Politika -

Gupa hodočasnika koja je otišla u obilazak crkve Svetog Spasa u Prizrenu, u naselјu Potkalјaja i zatekla je razvalјenu gvozdenu kapiju na ulasku u crkveni posed.

Antisrpska i anticivilizacijska histerija na Kosovu i Metohiji ne jenjava uprkos upornim apelima zvaničnog Beograda na smirivanje tenzija i zaustavlјanje napada na Srbe, njihovu imovinu i objekte Srpske pravoslavne crkve, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja zahteva brzu reakciju policije, kojoj je prijavlјen slučaj i najoštrije sankcije za izvršioce ovog zlodela.

- Ova crkva je više puta bila na meti vandala, ranije je otkinut krst, a pre toga su i ukradena vrata sa kapije. Inače, ovaj spomenik kulture od izuzetnog značaja albanski ekstremisti su zapalili i teško oštetili tokom martovskih nemira 2004. godine.

Od početka godine ovo je 13. napad na objekte Srpske pravoslavne crkve, što nedvosmisleno pokazuje stepen verske i nacionalne netolerancije Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Pritisci na srpski narod i ugroženost verskih objekata rastu iz dana u dan, a albanski političari dodatno pojačavaju međuetnički raskol pokušajima da optuže Beograd za svu svoju nesposobnost da na prostoru KiM obezbede miran suživot za lјude svih nacionalnosti - navode iz Kancelarije za KiM.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track