PEDRO SANČEZ DOPUTOVAO U SRBIJU: Ovo je prvi španski premijer koji je posetio našu zemlju. Nakon ceremonije ugostio ga Vučić
Foto: Printscreen/RTS, Kurir TV

POSETA

PEDRO SANČEZ DOPUTOVAO U SRBIJU: Ovo je prvi španski premijer koji je posetio našu zemlju. Nakon ceremonije ugostio ga Vučić

Politika -

Premijer Španije Pedro Sančez doputovao je danas u dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, gde ga je na aerodromu u Beogradu dočekao ministar finansija Siniša Mali.

Sančez je prvi je španski premijer u istoriji koji posećuje našu zemlju.

Sančeza će ugostiti predsednik Aleksandar Vučić, a uoči posete, u glavnim beogradskim ulicama, u čast visokog gosta postavljene su i španske zastave. Nijedan španski premijer nikada nije bio u poseti Srbiji, a polednji dolazak nekog zvaničnika iz Španije, bila je poseta predsednika španskog Kongresa, 2012. godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Španiju 23. februara ove godine, na poziv kralja Felipea VI, kada je razgovarao i sa premijerom Sančezom.

Ceremonija svečanog dočeka je ispred Palate Srbija, posle čega će predsednik Srbije imati sastanak sa Sančesom.

Pedro Sančes, Premijer Španije, Aleksandar Vučić, Palata Srbije
foto: Printscreen/RTS

Nakon sastanka Vučića i Sančeza, biće održan plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Kraljevine Španije, posle čega su predviđene izjave za medije Vučića i Sančeza, najavljeno je iz pres službe predsednika Srbije.

Bilateralni odnosi Srbije i Španije su prijateljski, bez otvorenih pitanja, a Madrid i Beograd jedan drugom pružaju podršku po pitanjima od vitalnih nacionalnih interesa za obe zemlje.

Španija je jedna od pet zemalja EU koja ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, a Srbiji pruža i podršku u procesu evropskih integracija.

Kurir.rs

Bonus video:

02:13

HRVATSKOJ SMETA ŠTO VUČIĆ NE SAVIJA KIČMU! Stručnjaci za Kurir TV: Izrastao u vodećeg lidera u regionu, zato mu ovo i rade!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track