05:18

ANALITIČARI TVRDE DA JE ZBOG OVE 2 STVARI ORLIĆ IZABRAN ZA KANDIDATA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE: Ima i borbeni stav u diskusijama!

usijanje

ANALITIČARI TVRDE DA JE ZBOG OVE 2 STVARI ORLIĆ IZABRAN ZA KANDIDATA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE: Ima i borbeni stav u diskusijama!

Politika -

Srpska napredna stranka održala je danas sednicu Predsedništva na kojoj je odlučeno da kandidat naprednjaka za novog predsednika Narodne skupštine bude Vladimir Orlić (39).

Vladimir Orlić
foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković

Gosti večerašnjeg Usijanja na Kurir televiziji bili su Boban Stojanović, politikolog i Marko Matić, izvršni direktor centra za odgovorne medije.

- Vidim da su mnogi iznenađeni. Čovek je, ako se ne varam, od 2016. godine zamenik predsednika poslaničke grupe Srpske napredne stranke. Ima veliko parlamentarno iskustvo što je od velike važnosti - rekao je Boban Stojanović.

Usijanje
foto: Kurir televizija

Dodaje da smatra da je predsednik SNS Aleksandar Vučić odlučio da krene da izvlači najbolje kadrove u svojoj stranci i naglasio da je Orlić zaista visoko obrazovan.

- Mislim da to može da bude jedan od glavnih kriterijuma za izbor mandatara. Verovatno ćemo pričati o tome. Vladimir Orlić ima čisto obrazovanje i čistu diplomu. Ima doktorat pre 30 godine na državnom univerzitetu. Možda to govori o nekakvim promenama - rekao je Stojanović.

Usijanje
foto: Kurir televizija

Matić, pak, smatra, da je glavni razlog izbora na Orlića pao zbog njegovog velikog parlamentarnog iskustva.

- Unutar Srpske napredne stranke i te kako postoji dinamika političkog procesa. Postoje različite interesne grupe, postoji diskusija. SNS kao legitimna pobednica ima pravo da predloži kandidata, za koga smatra da će da ga najbolje predstavlja. Ne postoji obrazovna kvalifikacija za mesto predsednika skupštine. To je politička funkcija. Ovde je suština u iskustvu koje Vladimir Orlić ima. Orlić ima borbeni stav u javnim diskusijama. Očekujem da će ovo sve obogatiti javni život i političku diskusiju - rekao je Marko Matić.

Usijanje
foto: Kurir televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:21

ČLAN PREDSEDNIŠTVA SNS VLADIMIR ORLIĆ: Zna se da je Vučić meta kriminalaca, želeli da Srbiju pretvore u kuću strave iz Ritopeka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track