URAĐEN NA "MAUZERU" IZ 1898, TOLIKO DOBAR DA RADI I U 21. VEKU: Ovo je karabin koji je predsednik Vučić poklonio egipatskom kolegi
Foto: BETA/Amir Hamzagić

ručni rad

URAĐEN NA "MAUZERU" IZ 1898, TOLIKO DOBAR DA RADI I U 21. VEKU: Ovo je karabin koji je predsednik Vučić poklonio egipatskom kolegi

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poklonio je egipatskom predsedniku Abdel Fatah al Sisiju karabin M70 “Zastava oružje”, ručno gravirano lovačko oružje.

Graviran lovački karabin M70 kalibar 308 WIN sa optikom ON Valiant 4-16x56, dostavljen u plastičnom koferu, čini zaista poseban poklon za svakog istinskog ljubitelja oružja.

Direktor “Zastava oružja” Mladen Petković ističe da je izuzetno ponosan što je predsednik Vučić baš ovaj poklon odlučio da uruči predsedniku Egipta, što predstavlja još jednu potvrdu da oružje koje proizvode ima veliku vrednost.

Karabin koji je predsednik Vučić poklonio predsedniku Al Sisiju
Karabin koji je predsednik Vučić poklonio predsedniku Al Sisijufoto: Instagram Printscrean

- Nema veće potvrde kvaliteta nego kada predsednik države odluči da vaš proizvod izabere za protokolarni državni poklon. Ovaj karabin je svima poznat. Urađen je na starom proverenom mehanizmu - "mauzer", iz 1898. godine. Toliko je dobar da radi i u 21. veku. Ali i tu idemo i u korak s vremenom. Popularni karabin sada je i "ekskluziv", za odabrane, posebno dizajniran - ističe Petković.

Кundak od orahovine, savršena boja koju daje stvar je prestiža i luksuza. Izrezbarena arabeska u drvetu, izgravirana divljač u metalu, a šta bi drugo za strastvenog lovca, daju mu unikatnost. Ali pre svega toga je pouzdanost koja za lovce nema cenu.

Petković ističe da se Lovački karabini M70 u preko 20 kalibara rade, od 70-tih godina prošlog veka. Кarabini se proizvode serijski i prodato ih je na stotine hiljada širom sveta na svim kontinentima. Lovačko i sportsko oružje, karabini, pištolji za ličnu upotrebu i drugo oružje sa „potpisom“ gravera fabrike nalazi se u vlasništvu poznatih državnika, ambasadora, umetnika, političara, glumaca, sportista, čuvenih kolekcionara od Bliskog istoka i Rusije, pa do Londona i Amerike. Ovo oružje se takođe gravira po zahtevima kupaca u Ateljeu za graviranje u “Zastavi oružje”.

Mladen Petković
Mladen Petković

- Za razliku od nekih ranijih vremena, danas idemo u korak sa trendovima, prepoznajemo potrebe tržišta i odgovaramo na sve izazove i visoke standarde koji su postavljeni godinama unazad. Mi danas, pored oružja koje odlikuje izuzetan kvalitet, proizvodimo i oružje koje je vredan poklon, a koje kolekcionari oružja stavljaju visoko na listu svojih prioriteta - navodi Petković.

Zastava oružje, koja je u poslednjih nekoliko godina na velika vrata uvela srpsko naoružanje na američko tržište, počela je prodaju unikatnih pušaka i pištolja, sa specijalnim, umetničkim gravurama i pozlatama od 24-karatnog zlata, što je izazvalo veliku pažnju probirljivih kupaca u SAD.Veoma je popularan i Zlatni Кalašnjikov.

Petković ističe da je poluautomatska sportska puška serije ZPAPM70 nastala je na princip rada automatske puške M70.

- Tokom decenija Zastava je proizvela milione ovih izdržljivih pušaka kao zvanično oružje mnogih armije širom sveta. Ovaj model je omiljeni u kolekciji lovačkih i sportskih pušaka. Tamni orah čini ga specifičnim, a omotivi koji se nalaze na određenim modelima ove puške zaista mogu da je stave na pijadestal kada je vrednost u pitanju - kaže Petković.

Ova puška pozlaćena je 24 karatnim zlatom, a drvene obloge su specijalno izrađene za aukciju i inače ih nema u prodaji. ZPAP M70 proglašen za najbolju uvoznu pušku zasnovana na kalašnjikov sistemu u Americi.Pored Zlatnog кalašnjiкova sa gravurom, tu je i Šкorpion u кutiji od orahovog drveta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja