SVI SU GLEDALI U SLIKU KOJU JE PREDSEDNIK DANAS POKAZAO Vučić: Pogledajte, uhapšeni su samo zato što su nosili ovu majicu! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

obraćanje iz zgrade predsedništva

SVI SU GLEDALI U SLIKU KOJU JE PREDSEDNIK DANAS POKAZAO Vučić: Pogledajte, uhapšeni su samo zato što su nosili ovu majicu! (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se obratio građanima povodom teške situacije na KiM i skandaloznih poteza Prištine koja je svoje snage poslala na prelaze Jarinje i Brnjak s ciljem oduzimanja srpskih dokumenata.

U toku obraćanja, predsednik je podsetio i na najnoviji skandal u kojem su srpski momci pohapšeni samo zato što su nosili majicu na kojoj je pisalo "Nema predaje".

- Juče su uhapšeni momci zato što su nosili majicu "Nema predaje", u skladu sa Ustavom Republike Srbije u koji veruju. To je valjda strašan zločin. Za Vidovdan je uhapšen mladić iz Beograda od 20 godina, zbog navodnog raspirivanja mržnje, zato što je imao zastavu i pevao patriotske pesme.

Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

Jer valjda ne smete da pevate pesme koje se ne dopadaju Kurtiju i koje nije odobrila Kvinta - kazao je on a potom nabrojio još nekoliko najnovijih slučajeva maltretitanja Srba samo zato što su Srbi.

Vučić je potom podsetio na hapšenje mladića za Vidovdan, zatim Labana iz Vojvodine kom su našli srpsku zastavu, zatim kazne od po 400 evra za Čačane koji su imali majicu s natpisom nema predaje...

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

Predsednik je medijima rekao da je načinjen dokument o svih 206 napada na Srbe koji su kompetno dokumentovani - od srpskih vrtića i škola, porodilišta pa sve do svetinja koje su poharane, pokraden novac i srpske svetinje.

Predsednik je potom nabrojao na desetine srpskih crkava, manastira i svetinja koje su se našle na meti pljačke i udara Albanaca.

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track