Najnovije vesti

Ničić podneo ostavku na mesto poslanika

Odlučio se

Ničić podneo ostavku na mesto poslanika

Politika
Agencija pokrenula postupak protiv Ničića jer kao poslanik nije u roku od tri dana od stupanja na funkciju gradonačelnika Zaječara podneo zahtev za davanje saglasnosti za vršenje druge funkcije

BEOGRAD - Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je danas da je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić podneo ostavku na mesto poslanika u Skupštini Srbije, nakon što je Agencija pokrenula postupak protiv njega zbog kršenja zakona. Agencija je pokrenula postupak protiv Ničića zbog sumnje da je prekršio član 28. stav 4. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije jer kao poslanik nije ispunio svoju zakonsku obavezu da u roku od tri dana od stupanja na funkciju gradonačelnika Zaječara, Agenciji podnese zahtev za davanje saglasnosti za vršenje druge funkcije.

Ostavke na mesto narodnih poslanika podneli su nakon pokretanja postupka gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić i gradonačlenik Pirota Vladan Vasić.

Zakonom o Agenciji je propisano da javnim funkcionerima koji povrede član 28. stav 4. druga funkcija prestaje po sili zakona.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...