01:03

NATO JE GLAVNI ODGOVORNI ZA KOSOVO!? Stručnjaci za Kurir TV otkrili KO JE STVORIO KOSOVSKE BEZBEDNOSNE SNAGE

otvoreno

KO STOJI IZA NAORUŽAVANJA KOSOVA? Stručnjaci za Kurir TV: Kurti je prešao sve granice, ONI SU MU TO OMOGUĆILI

Politika -

Za lažnu državu Kosovo direktno su zaduženi SAD i NATO. Od sada moramo samo njima da se obraćamo, ocenio je prof. dr Miroslav Bjegović, sa fakulteta za bezbednost.

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti odustao je od sprovođenja mera koje je tzv. vlada Kosova imala nameru da sprovede. Nakon što je ambasador SAD Džefri Hovenijer zatražio je da se odloži za 30 dana sprovođenje odluka o preregistraciji vozila sa tablicama Srbije na kosovske i o ukidanju ličnih karata koje izdaje Republika Srbija..

Zoran Milosavljević, iz instituta za političke studije, dotakao se nedavnog događaja koji je uzdrmao ceo svet.

- Ono što Kurti radi je ono što je on radio sve vreme. Vidimo da kada je na neki način prešao granicu. Dobio je odmah packe od američkog ambasadora koji je prvi put reagovao na takav način. Sve je tada utihlo. Probao je da iskoristi poverenje tih ljudi koji su mu leđa, malo preko granice, ali mu se to nije dozvolilo - rekao je Milosavljević.

Kurir Televizija
foto: Kurir Televizija

Bjegović se dotakao se objave da lažna država Kosovo odvaja 30 miliona evra za naoružavanje.

- Onda se postavlja pitanje koje se to vojne formacije naoružavaju na Kosovu s obzirom da se po rezoluciji 1244 jedina vojna formacija može da bude KFOR. Ko je onda dozvolio formiranje nelegalnih formacija odnosno kosovsko-bezbednosnih snaga. Jasno je da su dozvolili oni koji su ih i stvorili odnosno SAD- rekao je Bjegović.

Kurir Televizija
foto: Kurir Televizija

- Moramo više da se obraćamo SAD i NATO-u oko dešavanja na Kosovu. Jer smo sada videli ko zapravo odlučuje o Kosovu - rekao je Bjegović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

09:53

ZAJEDNICA SRPSKIH OPŠTINA JEDNO OD REŠENJA? Stručnjaci o krizi na KiM: Dobili smo mesec dana da postignemo kompromis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja