04:00

Aleksandar Gajović o sastavu nove vlade

objasnio

GAJOVIĆ OTKRIO NA KOJOJ FUNKCIJI MOŽE DA SE NAĐE DAČIĆ: Očekujem da će SPS imati 4 ministra u NOVOJ VLADI! OVO GA NE BI IZNENADILO

Politika -

Vlada Srbije biće formirana do kraja meseca najavio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. On je naveo da će uskoro biti poznato ime mandatara koji će nakon toga dati svoj predlog.

Aleksandar Gajović
foto: Kurir Televizija

Pregovori o formiranju nove Vlade počeli su, kako je potvrdila i premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić, za početak u okviru SNS-a, posle čega će uslediti i konsultacije sa ostalim partijama.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je imenovanje mandatara koji će nakon toga dati predlog nove Vlade Srbije. Nijedno od kadrovskih rešenja još uvek nije izvesno i niko od akutelnih potencijalnih ministara i ministarki nije siguran da će zadržati trenutni resor.

Gost Kurir televizije bio je Aleksandar Gajović, novinar i književnik i poslednji državni sekretar u ministarstvu kulture i informisanja.

Aleksandar Gajović
foto: Kurir Televizija

- Logično je da Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije nastave ono što su prethodnih 10 godina radili, za mene bi bilo neshvatljivo i nespojivo da SNS bude bez koalicionog partnera kakav je SPS - rekao je Aleksandar Gajović i dodao:

- Očekujem da će SPS imati najmanje 2 do 3, a možda i 4 ministra iz prostog razloga što je to jedna raspodela. Ružić i Tončev su bili prošli put. Takođe, očekujem da Ivica Dačić zauzme visoko mesto, koji je možda u jednom trenutku slovio i za mandatara - zaključio je Gajović.

Više o ovoj temi pogledajte u NASTAVKU U VIDEU:

04:00

Aleksandar Gajović o sastavu nove vlade

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

16:18

JASNO JE DA ĆE NOVA VLADA DA NASTAVI POLITIKU STARE Milosavljević i Matić o aktuelnoj političkoj situaciji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track