00:40

UBICE PANTE (12) i IVANA (19) NIKADA NISU NAĐENE: Miran dan na reci pretvorio se u PAKAO! Nuđeno milion evra za informacije (FOTO)

zločin koji ne zaboravljamo

UBICE PANTE (12) i IVANA (19) NIKADA NISU NAĐENE: Miran dan na reci pretvorio se u PAKAO! Nuđeno milion evra za informacije (FOTO)

Politika -

Ne zaboravljamo strašan zločin nad srpskom decom 2003. godine

U Goraždevcu, kod Peći, obeležava se 19 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece, u napadu na reci Bistrici.

Tog 13. avgusta 2003. godine, pucano je na oko 80-oro dece iz Goraždevca, dok su se kupala na Pećkoj Bistrici, nadomak sela. Ubijeni su 19-godišnji Ivan Jovović i 12-godišnji Panto Dakić, a teško ranjeni Bogdan Bukumirić, Dragana Srbljak, Đorđe Ugrenović i Marko Bogićević.

Goraždevac
foto: Kurir

Za taj zločin još uvek niko nije odgovarao, a EULEKS je i zvanično prekinuo istragu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, podseća da odgovorni za teroristički napad na srpsku decu u Goraževcu nisu privedeni pravdi, ni posle toliko godina.

Zbog ovog tragičnog događaja održana je i sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Deca, Ubistvo, Zločin, Goraždevac
foto: Printscreen/Youtube

Istraga

Podsetimo, UNMIK je posle napada saopštio da je nepoznat broj ljudi iz žbunja otvorio vatru iz "kalašnjikova" na pedesetak dece i mladih Srba iz Goraždevca. Policija je u istrazi saslušala 75 svedoka, a pretresla je i 100 kuća, bez konkretnih rezultata. Ubice dečaka, i pored nagrade od milion evra i obećanja predstavnika Unmika da će, kako su rekli, "prevrnuti svaki kamen da ih nađu", nisu poznate, a za zločin nad nedužnom decom još uvek niko nije odgovarao.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/J.Ć.

Bonus video:

09:53

ZAJEDNICA SRPSKIH OPŠTINA JEDNO OD REŠENJA? Stručnjaci o krizi na KiM: Dobili smo mesec dana da postignemo kompromis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track