HRVATSKA IMA KOMPLEKS OD SRBIJE! Dr Petrović i Glišić oštro: Drže identitet na katolicizmu i antisrpstvu
Foto: Kurir televizija

KURIR TELEVIZIJA

HRVATSKA IMA KOMPLEKS OD SRBIJE! Dr Petrović i Glišić oštro: Drže identitet na katolicizmu i antisrpstvu

Politika -

Dr Dragan Petrović, naučni savetnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu i advokat Vladan Glišić komentarisali su u Jutarnjem programu odnos Hrvatske i Srbije.

Advokat Glišić smatra da su izjave predsednika Hrvatske Zorana Milanovića neozbiljne i neodgovorne jer Milanović koristi svaku priliku da pošalje poruku Srbiji, ali i prokomentariše predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Uz to pokušava da umanji ali i negira svaki zločin koje su počili članovi njihove vojske.

- Pitanje je zbog čega se Hrvatska toliko bavi nama. Ovde ima konkretnih razloga da oni moraju da brane svoj mit, znamo svi da je to bilo veliko etničko čišćenje našeg naroda. Posle više decenija, mora da se reše neke stvari. Kada vidimo ponašanje njihovih zvaničnika prema nama, da li je normalno da se toliko bave Srbijom? Mi njima ne treba ni po čemu da budemo bitni. Zbog toga dolaze ovakve izjave Milanovića koje su neozbiljne, neodgovornosti. Oni imaju kompleks inferiornosti prema Srbiji. Ko god da je na vlasti u Beogradu, imao bi ove probleme. Oni ne mogu da postoje u normalnom odnosu sa nama - kaže Glišić.

07:20

HRVATSKA IMA KOMPLEKS OD SRBIJE! Dr Petrović i Glišić oštro: Drže identitet na katolicizmu i antisrpstvu

Hrvatska drži identitet na katolicizmu i antisrpstvu, smatra Petrović.

- Hrvatska nije imala svoju državu. Jedina država je NDH, koju ne bih komentarisao. Što se tiče događaja 1990ih, oni nas nisu pobedili u vojnom smislu. Kada je došlo do raspada Jugoslavije, srpska strana je porazila hrvatske trupe. Poklonili smo im istočno od Dubrovnika, tu su došli plavi šlemovi isto kao na Kosovu. Ti plavi šlemovi su štitili Krajinu. Nije bilo bitke da smo se mi tukli sa Hrvatima, oni su se borili 10:1 u Krajini. Oni imaju ozbiljan kompleks u odnosu na srpski faktor. Hrvatska je gurana od Nemačkog faktora i Vatikana. Oni imaju prednost i kod anglosaksonskih zemalja. Drže identitet na katolicizmu i antisrpstvu - rekao je Petrović.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

06:05

HRVATSKA SE NIJE SUOČILA SA SVOJOM USTAŠKOM PROŠLOŠĆU! Miodrag Linta za Kurir TV: Ne poštuju temelje vladavine prava i jednakosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track