KOALICIJA NADA: Izbor mandatara loše rešenje, nećemo podržati
Foto: Nemanja Nikolić

KOALICIJA NADA: Izbor mandatara loše rešenje, nećemo podržati

Politika -

Koalicija NADA najavila je danas da u Skupštini Srbije neće podržati izbor Vlade čiji je mandatar Ana Brnabić.

Prethodno danas je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio dosadašnju premijerku za mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

"Srbiji nije potrebna vlada kontinuiteta, nego promene u raznim oblastima, kako u unutrašnjoj, tako i u spoljnoj politici. Potrebno je zadržati politiku vojne neutralnosti i hrabro i odlučno odbiti pritiske da se Rusiji uvedu sankcije. Potrebno nam je jedinstvo u odbrani nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj. To sa gospođom Brnabić neće biti moguće", ocenio je jedan od lidera koalicije NADA, predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović.

Ta koalicija pozdravila je Vučićevu najavu da će LGBT manifestacija Evroprajd (Europride), koja je trebalo da bude održana u septembru u Beogradu, biti otkazana.

"Dobro je da je otkazana takozvana parada ponosa, ali nije dobro obrazloženje da nije sada momenat za to. Nikada nije momenat, jer nam to prosto ne treba", ocenio je jedan od lidera koalicije NADA, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Podsetio je da su zakonom garantovana ista prava za sve građane, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju ali i ocenio da "niko nema pravo, naročito manjina, da stalno promoviše, a zapravo napadno nameće svoje vrednosti većini, putem takozvanih parada ponosa i sličnih manifestacija".

"Branićemo Ustav Srbije koji brak definiše kao vezu isključivo muškarca i žene", naveo je Jovanović.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track