02:51

POLOVINA MINISTARA ODLAZI SA POZICIJE? Prognoze analitičara: Ana Brnabić vladu formira oko TROJICE KLJUČNIH LIČNOSTI!

KURIR Televizija

POLOVINA MINISTARA ODLAZI SA POZICIJE? Prognoze analitičara: Ana Brnabić vladu formira oko TROJICE KLJUČNIH LIČNOSTI!

Politika -

Aleksandar Saša Gajović novinar i književnik u jutarnjem programu Kurir televizije govorio je o novoj političkoj stranci u Srbiji, "Srpski blok" i novom sastavu Vlade Republike Srbije.

On je istakao da je ideja ove stranke još uvek u začetku i da se ne može mnogo šta reći o njoj.

- Ideja "Srpskog bloka" je u začetku i ona ne može još uvek tačno da se definiše. To je jedna nova pojava na srpskoj političkoj sceni. Ta ideja deluje veoma korektno i biće jedno osveženje za političku scenu - kaže Gajović.

On je istakao da je veoma dobro da se jedan takav blok formira, da se saznaju njegovi ciljevi i šta se od toga može dobiti za Srbiju.

Aleksandar Gajević
foto: kurir televizija

- Ne možemo ništa čvrsto da kažemo o srpskom bloku, ali mislim da je to jedna pojava koja će većinu stranaka da pomiri i usmeri na jedan drugi put. Iza svake partije koja se osniva krije se neka nova ideja i mislim da će privući interesantne stranke - kaže Gajović.

Novinar i književnik je istakao da samo oni koji stoje iza srpskog bloka znaju šta predstavlja on.

Sastav nove Vlade Republike Srbije

Aleksandar Gajović osvrnuo se i na sastav nove Vlade Republike Srbije.

- Želeo sam da na mesto premijera dođe Siniša Mali, ali izbor Ane Brnabić po treeći put je jedan mudar potez koji nam garantuje kontinuitet rada. Ko će biti u njenom timu, mislim da će se oko Ivice Dačića, Miloša Vučevića i Siniše Malog formirati timovi. Izazov je pre svega ekonomski, ide zima za koju se tvrdi da će biti oštra. Izvesno je da ćemo se pozdraviti sa mnogim ministrima, koji sigurno neće biti u vladi, bar polovina njih, ali da će biti u nekom užem timu ministara - kaže Gajović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:10

PLENKOVIĆ ŠALJE PORUKU DA JE SRBIJA NEBEZBEDNA: Predsednik sindikata policije insistira da potragu vrše obe strane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track