SAZNAJEMO: NOVO IME U VLADI SRBIJE? Dolazi iz Novog Pazara, a NIJE Rasim Ljajić!
Foto: Instagram Printscreen

mešanje karata

SAZNAJEMO: NOVO IME U VLADI SRBIJE? Dolazi iz Novog Pazara, a NIJE Rasim Ljajić!

Politika -

Nova Vlada Srbije koja bi, prema najavama mandatarke Ane Brnabić, trebalo da bude formirana do kraja meseca, polako dobija svoje obrise, a pregovori sa strankama koje će biti u koaliciji sa SNS uveliko traju. Zasad je jedino sigurno to da će premijer po treći put biti Ana Brnabić, ali i da u kabinet u Nemanjinoj 11 ulaze i dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zatim bivši šef Skupštine Ivica Dačić, te da ostaje ministar finansija Siniša Mali, koji će dobiti i potpredsedničku funkciju, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U Igru bi mogao da se vrati i dugogodišnji ministar Rasim Ljajić, međutim, kako nezvanično saznajemo, nije isključeno i da on ponovo ustupi ministarsku fotelju nekom svom saradniku, kao što je 2020. godine bio slučaj, kada ga je nasledila Tatjana Matić, potpredsednica SDPS i aktuelna ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija.

- Sada je plan da, ukoliko Rasim Ljajić ne bude ministar, resor koji oni dobiju pripadne jednom njegovom saradniku iz Novog Pazara. Još ne govore kog konkretno Rasim ima na umu, ali sigurno će biti neko od njegovog najvišeg poverenja - otkriva naš izvor. Ljajić nije bio dostupan za komentar.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track