04:16

OVO NIJE PODELA PLENA, VEĆ OGROMNA ODGOVORNOST! Miletić za Kurir TV: Novi ministri moraće DA IZGINU za Srbiju

nova vlada

OVO NIJE PODELA PLENA, VEĆ OGROMNA ODGOVORNOST! Miletić za Kurir TV: Novi ministri moraće DA IZGINU za Srbiju

Politika -

Priče da se kandidati za ministarska mesta otimaju za plen ne piju vodu, smatra Dejan Miletić iz Centra ua proučavanje globalizacije.

"Nastavlja se saradnja SNS i SPS a mediji neka naprave svoju vladu - mi ćemo vladu građanki i građana Srbije", izjavio je juče ministar prosvete Branko Ružić odgovarajući na pitanje novinara u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" povodom početka školske godine.

Ružić je naveo i da nema nameru da se bavi spekulacijama o tome da li je resor prosvete u novoj vladi deli na dva dela i da li su uopste interesantni socijalistima.

Svakako poseduju plejadu kadorva i to je dokazano protekle 32 godine. Poručio je da su socijalisti uvek spremni da pomognu, i dodao da će većinski partner definisati pravce sa kojim već 10 godina na uspešan način vode državotvorni okvir.

Buduća Vlada, kada je reč o njenom sastavu, jedna je od najneizvesnijih do sada. U kabinet sasvim sigurno ulaze Ivica Dačić kao zamenik Ane Brnabić ali se oko preuzimanja resora još vodi polemika-MUP, spoljni poslovi ili odbrana.

O svemu ovome voditeljka jutarnjeg programa Olja Lazarević razgovarala je sa prof. dr Dejanom Miletićem iz Centra za proučavanje globalizacije.

Dejan Miletić
Dejan Miletićfoto: Printscreen Kurir TV

- Ovde se ne postavlja pitanje plena, to je odgovornost koju treba preuzeti u ovim teškim vremenima. Ceo svet se trese, Evropa posebno. Čak i da smo najrazvijenija i najstabilnija zemlja, treba sa zebnjom d aočekujemo predstojeći period. Vlada treba da dejstvuje timski, da budu lik i delo, a ne politikanti u ministarskim foteljama. Da izađu pred narod čistog obraza, spremni da izginu za budućnost Srbije. Izvor Ane Brnabić je obećavajuć, ona se već dokazala u kriznim situacijama, a Srbija i dalje napreduje - kaže Miletić.

Upitan da prokomentariše najavu da će Ana Brnabić na čelu Vlade ostati dve, a ne četiri godine, Miletić kaže:

- To je prirodno, da se Vučević pripremi za premijersko mesto, ako je to uopšte ideja, da se navikne na rad u Vladi. Ima i drugih rešenja, tako da ne mislim da taj period od dve godine predstavlja bilo kakav problem. Očekujem i da za SPS ima mesta na nekoliko pozicija u Vladi. Već se nazore ekipa koja ima dobru saradnju sa SNS. Možda u SPS-u iskoči Đorđe Milićević kao novo ministarsko lice - ocenio je Miletić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja