MAJMUNSKA POSLA: Vuk Jeremić naveo ŠOK razlog za zabranu Evroprajda, a evo kako mu je Šutanovac odgovorio!
Foto: Marina Lopičić, Profimedia

FAJT

MAJMUNSKA POSLA: Vuk Jeremić naveo ŠOK razlog za zabranu Evroprajda, a evo kako mu je Šutanovac odgovorio!

Politika -

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izazvao je buru, ali i podsmeh na društvenim mrežama zbog razloga za koji je rekao da bi bio "najrazumniji" za odlaganje Evroprajda!

On je u emisiji "Utisak nedelje" rekao upravo da je "najrazumniji razlog za odlaganje Evroprajda nepovoljna epidemiološka situacija zbog majmunskih boginja"!

Jeremić je to rekao iznoseći navodne podatke da je "ova zarazna bolest najrasprostranjenija među muškom homoseksualnom populacijom".

- SZO je proglasila epidemiju majmunskih boginja vanrednom globalnom situacijom, a i statistika je neumoljiva. Podaci pokazuju da je 99 odsto slučajeva majmunskih boginja u muškoj populaciji, a 94 odsto da su neposredno pre toga imali homoseksualni kontakt - rekao je Jeremić, dodajući da mi nemamo priliku za vakcinaciju u zemlji.

Njegove izjave naišle su ne žestoke osude na društvenim mrežama, a na pitanje tviteraša "da li se stidi zbog reči koje je izgovorio", on je rekao da nije homofob i da nikoga ne obeležava.

- Nije istina. Nikoga ne stigmatizujem i ništa ne vadim iz konteksta. Još manje da nekoga ugrožavam. I nijedan visoki funkcioner Narodne stranke to ne čini, to bi bilo protivno našim uverenjima. Mi smo liberalno-konzervativna stranka. Snažno se zalažemo za slobodu i demokratiju.

Jedan od komentara na račun Jeremićeve izjave izneo je njegov nekadašnji stranački kolega Dragan Šutanovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track