NOVA PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE! Vjosa Osmani: Posetiću sever Kosova
Foto: Printscreen

albanski političari ne miruju

NOVA PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE! Vjosa Osmani: Posetiću sever Kosova

Politika -

Takozvana "predsednica" tzv. Kosova Vjosa Osmani pozvala je Srbe sa severa Kosova i Metohije da zamene registarske tablice Republike Srbije sa tzv. kosovskim i najavila da će uskoro obići sever Kosova i Metohije.

Osmani je pozvala Srbe na severu da "ne nasedaju na rusko-srpsku propagandu".

"Vrlo brzo ću otići na sever da obiđem građane, ali za to mora da postoji volja gradonačelnika opština. Želim da apelujem na sve Srbe koji žive na severu Kosova da ne nasedaju na rusko-srpsku propagandu. Institucije Kosova imaju za cilj da građani budu ravnopravni, da isto budu tretirani pred zakonom i da im obezbede miran, siguran i ravnopravan život", navela je Osmani.

Ona je dodala da je ovo "jedinstvena prilika da bez troška" Srbi promene registarske tablice. Kako je istakla, kosovska policija je tu da zaštiti Srbe od pretnji "kriminalnih bandi".

"Imaju ovu izvanrednu priliku da bez plaćanja promene registarske tablice, da skinu one iz vremena Miloševića i da prihvate one koje su priznale kosovske institucije.

Njima svakodnevno prete kriminalne strukture, kriminalne bande. Naša policija će biti tu da ih zaštiti, oni nisu tu da prete. Mi smo tu da zaštitimo sve zajednice“, izjavila je Osmani i dodala da Kosovo sarađuje sa međunarodnim partnerima kako ne bi došlo do destabilizacije.

Kurir.rs/Kosovoonline/Koha

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track