SVEČANOST NA ANDRIĆEVOM VENCU Predsednik: Orden za general-majora Džona Harisa koji se dokazao kao iskren prijatelj Srbije (FOTO)
Arhivska fotografija, Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

sastanak počinje tačno u 9 časova

SVEČANOST NA ANDRIĆEVOM VENCU Predsednik: Orden za general-majora Džona Harisa koji se dokazao kao iskren prijatelj Srbije (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je uručio general-majoru Džonu Harisu Orden srpske zastave drugog stepena.

Na samom početku svečanosti, predsednik je naglasio da se Haris dokazao kao iskren prijatelj Srbije, a onda podsetio na dugogodišnju saradnju s Nacionalnom gardom Ohaja u okviru unapređenja vojne saradnje ali i prijateljstva Srbije i SAD.

Aleksndar Vučić
foto: printscreen/Fonet

- General Heris je svojim radom, trudom i angažovanjem ovo odlikovanje zaslužio - rekao je predsednik i podsetio prisutne zvanice na davnu posetu Kraljevu, još kao potpredsednik vlade, gde je video naše ljude i američke vojnike kako zajedno rade na popravci jedne škole u Kraljevu.

- Zahvalan sam generalu Harisu s kojim smo uvek mogli da razgovaramo na racionalan način, da razume naše molbe.. - rekao je predsednik još jednom mu čestitavši uz reči da se nada da će i nadalje da ulaže napor i trud na stvaranju još boljih odnosa između Srbije i SAD.

1 / 9 Foto: printscreen/Fonet

Obraćanje generala Harisa

Odlikovani američki general obratio se posle uručenja ordena i zahvalio se predsedniku Srbije rekavši da mu je to izuzetna čast.

- Gospodine, hvala, ovo je velika čast. Međutim još veća mi je čast to što taj orden dolazi od Vas, čoveka koji neumorno radi da ovaj svet bude bolje mesto - rekao je američki general zahvalivši se predsedniku Srbije i pozdravivši ambasadora SAD Kristofera Hila i načelnika GŠ Vojske Srbije Milana Mojsilovića koji su bili među zvanicama.

- Želim da nastavim da gradim ovo poverenje, kap po kap... za naše narode, za naše vojske, za našu decu i što je najvažnije za decu naše dece - zaključio je Haris.

Uručenju je prethodio sastanak s komandantom Nacionalne garde Ohaja, general-majorom Džonom Harisom, u zgradi Predsedništva.

dodela ordena, Aleksandar Vučić
foto: printscreen/Fonet

Orden srpske zastave drugog stepena uručuje mu se za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i SAD.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track