O LEČENJU SRBA U HAGU SA GOSTIMA OD 19.55: Kakav medicinski tretman imaju zatvorenici u Ševeningenu?
Foto: Kurir

O LEČENJU SRBA U HAGU SA GOSTIMA OD 19.55: Kakav medicinski tretman imaju zatvorenici u Ševeningenu?

Politika -

Gosti emisije Usijanje koje se emituje na Kurir televiziji u novom terminu od 19.55 časova su kardiolog Miljko Ristić i bivši premijer Srbije i potpredsednik Vlade Jugoslavije Nikola Šainović.

Urednica i voditeljka emisije Jelena Pejović pokušaće da kroz razgovor sa svojim gostima dobije odgovore na sledeća pitanja:

Kakav zdravstveni tretman imaju srpski zatvorenici u Ševeningenu? Zbog čega se Srbi u Hagu tretiraju na nehuman način? Ko je izvesni doktor Falke koji ne dozvoljava da se Srbima u Hagu urade temeljne zdravstvene analize?

Zapušteno zdravstveno stanje Radoslava Brđanina, sa zapaljenjima više organa, oštećenjem jetre i velikom iscrpljenošću, zbog kojih je iz humanih razloga pušten na prevremenu slobodu iz zatvora u Ševeningenu, a nakon samo nekoliko dana od navedenih uzroka i umro, samo je jedan u nizu primera lošeg lečenja zatvorenika u zatvoru u Hagu.

Osim što se godinama bore za dokazivanje nevinosti u optužbama za ratne zločine, prinuđeni su da se bore i sa tamošnjim sistemom da im se omogući adekvatno lečenje.

Odbrana Ratka Mladića već godinama ukazuje da Mladića u pritvoru ne leče adekvatno, kao i da je terapija počela sa velikim kašnjenjem. Pritvorski lekari su osporavali da je Mladić u ćeliji preživeo nekoliko blažih moždanih udara, iako su snimci magnetne rezonance pokazali promene na glavi kojih ranije nije bilo.

Osim Radoslava Brđanina, u Hagu su umrli i Slobodan Milošević, Milan Kovačević i Milan Babić, dok su Goran Hadžić, Đorđe Đukić i Momir Talić pušteni da se brane sa slobode, zbog posledica karcinoma od kojih su kasnije preminuli. Gledajte Usijanje na Kurir televiziji u novom terminu od 19.55 časova! Pričaće se!

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track