01:42

SIN RATKA MLADIĆA ZA KURIR TV: General vezan za krevet, od petka nemamo nikakvu vest! Šaljemo naše lekare, tvrde da će ga UBITI

šokantno

SIN RATKA MLADIĆA ZA KURIR TV: Vezan za krevet, od petka nemamo nikakvu vest! Šaljemo naše lekare

Politika -

Bivši komandant VRS i haški osuđenik Ratko Mladić je u teškom zdravstvenom stanju i već sedmi dan se nalazi u bolnici u Holandiji.

Ratko Mladić je iz pritvorske ćelije prebacen u jednu civilnu bolnicu, a sada se nalazi u zatvorskoj zbog upale pluća i srčane slabosti. O preležanoj koroni iz avgusta porodica je obaveštena tek pre nekoliko dana.

Podsetimo, Mladić je osudjen na doživotnu kaznu zbog optužbi za počinjene ratne zločine za vreme rata u BIH. Od 2011. nalazi se u pritvoru u Ševeningenu.

Ratko Mladić
foto: EPA/Jerry Lampen

Darko Mladić uključio se u jutarnji program Kurir televizije gde je otkrio kakve nove informacije ima o svom ocu.

- Pa nismo mogli da se čujemo ova tri dana, mislim da to znači da nije mogao da ustane iz kreveta uopšte. Mada prošle nedelje kada su ga prebacili u bolnicu dali su mu neki način da se javi iako je bio vezan za krevet. Veoma smo zabrinuti za njega i nemamo nikakve informacije od petka - rekao je Darko.

Darko Mladić
foto: Kurir Televizija

Voditelja jutarnjeg programa Vladimira Karalejića interesovalo je da li postoji mogućnost da se general Mladić poseti, ali i da li će ga pregledati lekari iz Srbije.

- Moja majka danas ide. Oni su nam tamo obećali da ćemo moći da ga posetimo tako da će danas majka putovati. Što se tiče lekara danas ćemo slati CV-jeve i sve ostale potrebne dokumente i tražiti od sekretarijata određen termin da bi lekari mogli da odu i da ga pregledaju. Međutim, nismo dobili svu pripremljenu dokumentaciju da bi lekari znali u kom je stanju pacijent, pa ćemo morati da tražimo da nam je upotpune - rekao je Darko.

Ratko Mladić
foto: Printskrin / You Tube

- Razgovamo sa njim. On ne može da se javi i mi njega zovemo. Čujemo so po jednom ili dva puta dnevno i dva puta po pola sata nedeljno. Kada je počela korona dobili smo i video pozive. Plus odlazimo u posete, svaki mesec neko ode po nekoliko dana - rekao je Darko.

Voditeljku Olju Lazarević zanimalo je da li se general Mladić žalio na lečenje.

- Ratko je specifičan čovek on se nikada za sebe ne žali i ne brine. Prebacuje brigu da ne brinemo za njega, već brine on o nama. Generalno on nema poverenje ni u šta što mu se dešava u tribunalu. Jedina svetla tačka je ta čuvarska služba koja mu je stvarno pomagala i u onom delu koji nije u opisu njihovog posla. Što se tiče svega ostalog on odmahuje rukom, tako je kako jeste i da on mora to da trpi - rekao je Darko.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić 8. juna 2021. osuđen je pravosnažno na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995. Žalbeno veće Haškog tribunala potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Mladić proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premeštanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca. Žalbeno veće nije usvojilo žalbu Tužilaštva da Mladić bude proglašen krivim za genocid u šest opština u BiH – Sanski Most, Vlasenica, Foča, Kotor Varoš, Ključ i Prijedor – za šta je prvostepenom presudom bio oslobođen.

Darko Mladić
foto: Kurir Televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:30

RATKO MLADIĆ NA ZIDU U NJEGOŠEVOJ ULICI, pitali smo sugrađane šta misle o novom muralu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track