11:59

VLAST I OPOZICIJA SLOŽNI: Dobro je što se debata vratila u politički život! Eleković i Marinković na Kurir TV o sednici skupštine

težnja ka elementarnoj saglasnosti

VLAST I OPOZICIJA SLOŽNI: Dobro je što se debata vratila u politički život! Eleković i Marinković na Kurir TV o sednici skupštine

Politika -

Uroš Eleković, predsednik GO Nove stranke i Vladimir Marinković, narodni poslanik SPS u jutarnjem programu Kurir televizije govorili su o zasedanju skupštine u prethodna dva dana.

Eleković je istakao da je dobro i jako važno što se debata vratila u politički živoz Srbije.

- Dobro je što se debata vratila u skupštinu. Dobili smo neke fraze, ali nismo videli gde idemo, kuda idemo i tako dalje - rekao je Eleković.

Vladimir Marinković, Uroš Eleković
foto: Kurir televizija

Vladimir Marinković, narodni poslanik SPS naveo je da država ima jasnu strategiju kada je u pitanju Kosovo i Metohija.

- Mi čujemo iz usta onih koji su dozvolili pogrom i secesiju 2008. godine da sada optužuju predsednika Aleksandra Vučića da će priznati KiM i da licitiraju sa nekim datumima. Mi imamo jasnu poruku predsednika Vučića da nikada više neće dozvoliti da se bilo šta loše desi našem narodu na KiM. Mi ćemo da radimo svoj posao. Mi imamo suprotan stav od većine, a nama ostaje samo da se borimo za nove odpriznavanja i čvršći položaj Srbije na međunarodnoj geopolitičkoj sceni - kaže Marinković.

Vladimir Marinković, Uroš Eleković
foto: Kurir televizija

Zašto nije došlo do konsenzusa da jedno pitanje koje je od vitalnog značaja dobije većinu.

- Mi treba da pričamo o tome kako ljudi treba da žive - kaže Uroš Eleković, predsednik GO Nove stranke.

Marinković je naveo da se predsednik Aleksandar Vučić svakog dana bori za bolji život u Srbiji, slobodnu trgovinu i slobodnu razmenu robe u regionu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track