00:56

Predsednik Vučić i Karl Nehamer, Kancelar Austrije

na marginama generalne skupštine un

SERIJA VAŽNIH SASTANAKA NJUJORKU: Vučić se sreo i sa Betsi Korn, austrijskim kancelarom Nehamerom i ministrom Maldiva

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima danas u Njujuorku seriju važnih sastanaka na marginama zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Posle susreta sa predsednicima Gvatemale i Konga, Vučić se sreo i sa predsednicom Američko-izraelskog odbora za javne poslove, saveznim kancelarom Austrije Karlom Nehamerom i ministrom spoljnih poslova Maldiva Abdulom Šahidom.

"Uvek sa velikim zadovoljstvom razgovaram sa našim prijateljima iz @aipac i sa ponosom ističem srpsko-jevrejsko tradicionalno prijateljstvo. Ovoga puta, imao sam posebnu čast da sa #AIPACPresident Betsi Korn razmenim mišljenja o brojnim aspektima saradnje između Srbije i Izraela, jer naši narodi ne dele samo sličnu tešku prošlost, već su zajednički okrenuti ka boljoj i prosperitetnijoj budućnosti", naglasio je predsednik Vučić.

"Sa posebnim zadovoljstvom sam se sastao Karlom Nehamerom sa kojim sam razgovarao o glavnim temama zasedanja #UNGA77 i aktuelnim međunarodnim dešavanjima, ali i o regionalnim pitanjima od obostranog interesa. Poseban akcenat stavili smo na modalitete za dodatno ubrzanje trenda snažnog rasta robne razmene i ekonomske saradnje između naše dve zemlje. Takođe, razgovarali smo i o EU putu Srbije, kao i o regionalnim inicijativama za povezivanje i unapređenje sveobuhvatne saradnje zemalja Zapadnog Balkana", poručio je Vučić uz sliku sa austrijskim kancelarom.

"Dobar sastanak sa ministrom Abdulom Šahidom. Razgovarali smo o unapređenju političkog dijaloga, intenziviranju ekonomskih odnosa i stvaranju novih partnerstava na međunarodnoj političkoj sceni u obostranom interesu. U tom smislu smo dogovorili jačanje saradnje u multilateralnoj oblasti, a posebno u razmeni podrški u međunardonim organizacijama", napisao je Vučić na Instagramu.

Kasnije bi predsednik Srbije trebalo da se sastane i sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem, sa kojim se ranije dabas video tokom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

"Prvi današnji susret sa Dritanom Abazovićem. Nastavljamo kasnije da govorimo o unapređenju saradnje izmedju Srbije i Crne Gore", poručio je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track