04:39

SRBIJA MORA DA SE ZALAŽE SAMO ZA SOPSTVENI INTERES Šešelj i Matović na Kurir TV: Mi smo najslobodnija zemlja u Evropi trenutno

kurir televizija

SRBIJA MORA DA SE ZALAŽE SAMO ZA SOPSTVENI INTERES Šešelj i Matović na Kurir TV: Mi smo najslobodnija zemlja u Evropi trenutno

Politika -

Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku i Aleksandar Šešelj, zamenik predsednika SRS u jutarnjem programu Kurir televizije istakli su da zapad smatra bilo kakvu saradnju sa Rusijom nepoštovanje njihove politike i njihovih interesa.

Matović je naveo da bi zapad bio najsrećniji kada bi Srbija uvela sankcije Rusiji, ali da to nema nikakve veze sa interesima Srbije, već isključivo sa interesima zapada.

Perko Matović, Aleksandar Šešelj
foto: Kurir televizija

- Oni smatraju da bilo koja saradnja sa Rusijom nepoštovanje zapada. Svi pritisci na Srbiju bi prestali ako bismo uveli sankcije Rusiji - kaže Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

Aleksandar Šešelj, zamenik predsednika SRS istakao je da sa zapada sve što nije otvoreni klijentizam i neutralna pozicija, oni su protiv toga.

- Pozicija Srbije oko sankcija treba da bude isključivo naš interes. Uvođenje sankcija dovelo bi do našeg samoubistva zarad interesa zapada. Videmo da je Rusija mnogo ujedinjinija prema pitanju prema zapadu, nego što je zapad. Srbija mora da sačuva svoju neutralnu poziciju - kaže Šešelj.

Perko Matović, Aleksandar Šešelj
foto: Kurir televizija

Mora da se spomene da smo mi danas u Evropi najslobodnija zemlja, istakao je Matović.

- Ono što će predsednik predstaviti u svom govoru jeste kako da se naša pozicija što više učvrsti i kako da naša zemlja što bolje prođe u ovoj krizi - kaže Matović.

Specijalni izaslanici na Balkanu odavno su izgubili smisao, a Aljbin Kruti igra kako Amerika svira, istakao je Šešelj.

Perko Matović, Aleksandar Šešelj
foto: Kurir televizija

- Proces čuvanja KiM ne ide sa evropskim integracijama, i to je sam Olaf Šolc rekao. Treba da se postavi pitanje šta je nama važnije, naša teritorija ili neko magnovenje da budemo negde integrisani nekad - kaže Šešelj.

Našem narodu je uvek najbolje bilo onda kada smo se sami za sebe pitali.

- Kad god se neko drugi mešao u našu politiku i naše interese nama je bilo loše, celom regionu. Otvoreni Balkan može da doprinese mnogo boljoj ekonomskoj situaciji - kaže Matović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja