09:45

PROCES KOJI DOKAZUJE DA SU SRBI ŽRTVE, A NE AGRESORI! Pukovnik Pršić: Srbin je u Hrvatskoj od pamtiveka, lečili smo ih OD KOLERE

kurir televizija

PROCES KOJI DOKAZUJE DA SU SRBI ŽRTVE, A NE AGRESORI! Pukovnik Pršić: Srbin je u Hrvatskoj od pamtiveka, lečili smo ih OD KOLERE

Politika -

Pukovnik profesor dr Miloje Pršić istoričar i srpski vojni arhivista i Mile Bosanić, predsednik udruženja Krajišnika Srbije u jutarnjem programu Kurir televizije istakli su da je Hrvatska glasnogovornik onih koji imaju snagu, dok je ona sama uopšte nema.

Procesima koji se pokreću iz Srbije za zločine Hrvata počinjene nad našim narodom pokazuje se samo da mi nismo bili nikakvi okupatori, već narod koji je stradao.

pukovnik Miloje Pršić, Mile Bosanić
foto: Kurir televizija

- Ovim procesima se pokazuje da Srbi na teritoriji Hrvatske nisu bili nikakvi okupatori, već narod koji je stradao. Svaki ovaj proces i ova priča ruši iluziju koja se stvarala godinama - kaže Mile Bosanić.

Pukovnik profesor dr Miloje Pršić istoričar i srpski vojni arhivista istakao je da se i dan danas pokušavaju sakriti ustaški zločini i to još od 1945. godine.

- Jedva da imate dva, tri čoveka koji imaju pošteniji pristup istoriji u Hrvatskoj. Kada je u pitanju politika, to je nastavak politike 40-ih godina XX veka. Danas ima oko tri odsto Srba, a sve ono što nam se dešavalo u Hrvatskoj je nedopustivo za bilo koga ko je iole civilizovan. Kreator ove politike u Hrvatskoj ide iz Nemačke ka ovom prostoru, jer oni imaju pretenzije prema Balkanu još iz 19. veka. Politka zapadnih sila je Hrvatska ili ovo što sada rade Albanci na KiM - kaže pukovnik Pršić.

pukovnik Miloje Pršić, Mile Bosanić
foto: Kurir televizija

Srbija ima princip humanog ratovanja, istakao je pukovnik Pršić.

- Ona zbrinjava i austrougarske vojnike zaražene kolerom. I Srbi da bi ih izlečili prebacuju ih ka Kragujevcu, što je bila greška jer izazivaju jednu masovnu epidemiju koja je dovela do 300.000 umrlih. Vojnik, srpski oficir pre je davao pre zarobljeniku da jede, nego što bi on pojeo. Srbin nikada nije nikoga napadao, već trpi teške posledice zapadne politike i ekspanzije. Srbin je u Hrvatskoj od pamtiveka - kaže puikovnik i dodaje:

pukovnik Miloje Pršić, Mile Bosanić
foto: Kurir televizija

- Njihova moć je minorna, to je država koja počiva na genocidu i koja neguje genocid. Evropa je u ovom momentu suluda, slušao sam izjavu nove premijerke Italije, ona je rekla neke stvari koje imaju trajne vrednosti. Zapad je u jednoj mentalnoj recesiji, vrednosti koje oni neguju nisu u skladu sa tradicionalnim zemljama - kaže pukovnik Pršić i dodaje da je Hrvatska glasnogovornik onoga ko ima snagu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja