01:23

NAJVEĆI PRITISAK NA SRBIJU OČEKUJE SE 6. OKTOBRA? Milićević za Kurir TV: Sve do sada je bio samo jedan poligon PRED SUTRAŠNJI DAN?

Kurir tv

NAJVEĆI PRITISAK NA SRBIJU OČEKUJE SE 6. OKTOBRA? Milićević za Kurir TV: Sve do sada je bio samo jedan poligon PRED SUTRAŠNJI DAN

Politika -

Predesednica Vlade u tehničkom mandatu i mandatarka za sastav nove Ana Brnabić rekla da formiranje kabineta ulazi u oktobar, ali i da trenutni kabinet i trenutna vlada radi u najboljem interesu građana.

Đorđe Vukadinović, politički analitičar, smatra da je prošlo već previše vremena za formiranje nove Vlade i da to više ne može da se pravda kupovinom vremena.

- Sada ulazimo u 7. mesec kako nema Vlade u punom kapacitetu, ali ako dodate 2 meseca pre izbora vi imate čak godinu dana bez Vlade u punom kapacitetu. Ne bi postojao izraz tehnička Vlada da je to potpuno nebitno. Nije bilo nikakve prepreke da se posle 3. aprila sastavi Vlada, barem nikakve unutrašnjo-političke - istakao je Vukadinović.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Postoji teorija da gospodin Aleksandar Vučić kupuje vreme jer su neke stvari obećane da se urade po formiranju Vlade i da se zbog toga odugovlači. Ja mislim da to nije dovoljan razlog. Sve zemlje koje su imale izbore i posle nas imaju svoju novu Vladu. Mađari su već i zaboravili da su imali neku prošlu vladu. Italija koja je imala prošle nedelje izbore, formiraće vladu pre Srbije - rekao je Vukadinović.

Đorđe Milićević, zamenika šefa poslaničke grupe SPS-a, tvrdi da ovde nije reč o kupovini vremena i da su svi pritisci do sad samo jedan poligon pred najveći pritisak koji očekuje već sutra.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Ovde nije reč o kupovini vremena. Imali smo jednu ozbiljnu diplomatsku aktivnost i treba sačekati obraćanje predsednika Srbije tog 8. oktobra. Nakon toga ćemo imati realnu sliku izazova i pritisaka koje nas očekuju u narednom periodu kada se završi ovaj Samit evropske političke zajednice. Ja sam sve ovo sagledavao kao neki poligon za najveći pritisak tog 6. oktobra - rekao je Milićević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track