PREDSEDNIK POSLE LOBIRANJA HRVATSKE: Hvala komšijama, samo rade to što rade još od 1941! Pohvalili se pa izmislili i moju izjavu
Foto: Printscreen/TV Pink

vučić u pragu o zabrani uvoza ruske nafte srbiji

PREDSEDNIK POSLE LOBIRANJA HRVATSKE: Hvala komšijama, samo rade to što rade još od 1941! Pohvalili se pa izmislili i moju izjavu

Politika -

Mi ćemo morati da se snađemo na drugi način. Što se tiče uvođenja sankcija, niste vi iz Hrvatske ti što ćete da vodite politiku Srbije, odgovorio predsednik

PRAG - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se uživo iz Praga uključio u televizijski program povodom hrvatskog lobiranja u EU da se Srbiji zabrani uvoz ruske nafte zbog čega ćemo je plaćati skuplje.

- Srbija će odgovoriti na zabranu uvoza ruske nafte na ozbiljan, odgovoran, ali i strateški dalekosežan način. Hvala hrvatskim komšijama što su po ko zna koji put pokazali šta žele našoj zemlji i našem narodu... Naše komšije su se već pohvalile da su zaslužne za to! Čak su izmislili i moju izjavu - rekao je predsednik dodavši da Hrvatska samo radi ono što radi već decenijama, još od 1941. godine.

Naglasio je i da je srećan što Srbija sama vodi svoju politiku i da potpuno miran ulazi na današnji sastanak u Pragu.

Podsetimo, Hrvatska na čelu s Plenkovićem i još nekoliko članica EU stopirala je uvoz ruske nafte u Srbiju preko Janafa - Jadranskog naftovoda, pohvalivši se potom svojim lobiranjem u EU.

Ja se ne svađam ni sa kim

- Ja se ne svađam ni sa kim. Moj odgovor će biti pristojan, odgovoran, ozbiljan i dalekosežan – rekao je predsednik.

Hvala hrvatskim komšijama

- Srbija će odgovoriti na zabranu uvoza ruske nafte na ozbiljan, odgovoran, ali i strateški dalekosežan način. Hvala hrvatskim komšijama što su po ko zna koji put pokazali šta žele našoj zemlji i našem narodu, dodao je Vučić.

Tim povodom predsednik Srbije danas je u Pragu izjavio i sledeće:

- Mi ćemo morati da se snađemo na drugi način. Što se tiče uvođenja sankcija, niste vi iz Hrvatske ti što ćete da vodite politiku Srbije. Ja sam veoma ponosan što je Srbija slobodarska zemlja i što sama donosi odluke. Čistog obraza idem, mirno i lagano ulazim i svima ću da odgovorim - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije danas učestvuje na Samitu u Pragu na kojem će se razgovarati o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice kao platforme za dijalog postojećih članica Evropske unije i onih država koje tome teže.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima danas u Pragu trilateralni sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a tema će, između ostalog biti, Kosovo i Metohija, potvrđeno je u Predsedništvu Srbije.

Na sastanku će biti reči i o evrointegracijama, kao i o sankcijama Rusiji i strateškom pozicioniranju Srbije prema ratu u Ukrajini.

00:18

Aleksandar Vučić u Pragu

Tokom Samita, predsednik Vučić učestvovaće i na Okruglom stolu o energetici, ekonomiji i klimatskim pitanjima, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

1 / 4 Foto: Printscreen/TV Pink

Kako je saopšteno, planiran je i niz susreta predsednika Srbije sa zvaničnicima, među kojima su predsednik Francuske Emanuel Makron, kancelar Nemačke Olaf Šolc, predsednik Češke Miloš Zeman, predsednik Vlade Španije Pedro Sančez i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track