ODGOVORIO EVROPOSLANICI Selaković: Fon Kramonova vređa građane Srbije! Tako su njeni politički očevi nazivali ubijanje civila
Foto: Printscreen/TV Pink

ODGOVORIO EVROPOSLANICI Selaković: Fon Kramonova vređa građane Srbije! Tako su njeni politički očevi nazivali ubijanje civila

Politika -

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković odgovorio je poslanici Zelenih u Evropskom parlamentu Violi fon Kramon, koja je izjavila da će Srbija biti "kolateral" zbog svoje neutralnosti u vezi sa sukobom u Ukrajini.

On je ocenio da "samo ekstremistima može da smeta nečija neutralnost", kao i da se reč "kolateral", kojom su "politički očevi Viole fon Kramon nazivali ubijene srpske civile tokom NATO agresije", ponovo zloslutno unosi u politički vokabular i život Srbije. - Evroposlanica Viola fon Kramon je u svom najnovijem napadu na Srbiju razotkrila sav besmisao politike pritisaka i kažnjavanja naše zemlje, koja bi, prema rečima evroposlanice, mogla da bude "kolateral" zbog svoje neutralne pozicije - rekao je ministar Selaković.

Nikola Selaković
foto: printscreen

Dodao je da se čak i u Drugom svetskom ratu neutralnost država poštovala i da su oni koji su odabrali da se ne mešaju u sukobe velikih bili pošteđeni pritisaka i sankcija.

- Tako je, recimo, država iz koje dolazi evroposlanica Viola fon Kramon poštovala neutralnost Švedske, Španije i Švajcarske - podsetio je Selaković, podvlačeći da je i tu bilo izuzetaka pošto je vojska države iz koje dolazi Fon Kramonova bombardovala Beograd nakon što su se njegovi građani usudili da izraze svoja slobodarska osećanja i antifašističke stavove. - Građani Srbije su i danas jednako slobodarski i antifašistički opredeljeni i ako zbog toga treba da budu kažnjeni, neka gospođa Fon Kramon i njeni istomišljenici budu barem toliko pošteni i kažu da je to razlog zbog kojeg će energenti za njih biti skuplji nego za ostale Evropljane - rekao je Selaković, i zaključio:

Viola fon Kramon
foto: Beta/Miloš Miškov

- Srbija jeste neutralna i slobodarska, i time se ponosi, ali Viola fon Kramon nije neutralna, ni kada lobira za albanske separatiste na KiM, ni kada pokušava da namerno ciničnim i provokativnim vokabularom vređa građane ove zemlje i zagovara uvođenje sankcija Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track