PREDSEDNIK SRBIJE: U novoj vladi biće najviše Bošnjaka u istoriji Srbije! Želimo da znate da u Srbima imate braću i prijatelje
Foto: Kurir

poseta raškom okrugu

PREDSEDNIK SRBIJE: U novoj vladi biće najviše Bošnjaka u istoriji Srbije! Želimo da znate da u Srbima imate braću i prijatelje

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Bošnjaci u svim državnim organima, počev od Vlade, imati "značajno" više predstavnika od onoga što bi imali proporcionalno broju stanovnika.

Vučić je na otvaranju puta Novi Pazar - Tutin rekao da je siguran da će u novom kabinetu biti "najviše Bošnjaka" u istoriji Srbije.

1 / 7 Foto: Kurir

"Želimo da vidite da mi Bošnjake doživljavamo kao sestre i braću, ne kao neko strano telo. Želimo da znate da u Srbima imate braću i prijatelje. Ne smeta nam kad volite Sarajevo ali sam srećan kad vidim da sve više Bošnjaka dolazi u Beograd jer Beograd je vaš glavni grad i uvek ste dobrodošli", kazao je predsednik.

Navodeći da država neće praviti razliku po nacionalnoj i verskoj pripadnosti, Vučić je najavio da će biti rešen "problem s vatrogascima", odnosno primedbe Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) o navodnom diskriminaciji Bošnjaka na konkursu za prijem u vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Srbije.

"Želim da se lično uključim i da pronadjemo rešenje. Verujem da ove nedelje možemo da izadjemo sa zaključcima koji će zadovoljiti sve a koji neće ići protiv pravde", kazao je Vučić.

Dodao je da Srbi kao većinski narod, moraju da pokažu otvorenost. ; "Kad imamo prvog generala Bošnjaka u Vojsci Srbije, dajte da ih imamo više, da ovde ljudi doživljavaju vojsku kao svoju. Hoćemo da izgradimo mir koji će trajati zauvek i to ne samo mir u bukvalnom smislu, već da se svi osećate dobro bez obzira na naciju i veru", rekao je Vučić.

Najavio je da će u Rašku oblast biti uloženo i izgradjeno "mnogo toga".

"Samo da znamo da smo zauvek zajedno i da ćemo zajednički da gradimo budućnost u ovim teškim trenucima", kazao je Vučić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track