NEĆE BITI POMERANJA KURSA! Vuletić za Kurir TV progovorio formiranju vlade i preostalom roku od 20 dana: OVO JE NAJBITNIJA STVAR
Foto: Kurir Televizija

KURIR TV

NEĆE BITI POMERANJA KURSA! Vuletić za Kurir TV progovorio formiranju vlade i preostalom roku od 20 dana: OVO JE NAJBITNIJA STVAR

Politika -

Formiranje Vlade je glavna tema u proteklom periodu, ali I noviteti koji će se uvesti u razdvajanju nekih ministarstava. Ostalo je još 20 dana do isteka predviđenog roka za njeno formiranje, a za to vreme stara Vlada obavlja svoju dužnost dok se čeka formiranje nova.

Gostujući u emisiji “Usijanje” televizije Kurir, bivši državni sekreter Aleksandar Gajović je najavio razdvajanje ministarstva kulture I informisanja. Već se pominjala ova informacija I prethodnih dana, ali do sada nisu izneti detaljni podaci o tome šta to može da donese I ko će definitivno biti čelni ljudi ovih ministarstava.

Po proceni političkih lidera, određeni sektori ministarstva su se razvili više nego prethodnih godina, pa je razdvajanje potrebno kako bi se bolje upravljalo ovim sektorima.

Prof. dr Vladimir Vuletić, sociolog i profesor Filozofskog fakulteta BU, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotakao ove teme.

Vladimir Vuletić
foto: Kurir Televizija

- Potrebna nam je Vlada u punom kapacitetu, ali ono što je glavno pitanje je ko će tu biti. Mi znamo ko je mandatarka što je jako bitna stvar. Kada govorimo o sastavu nisu tu toliko bitna personalna rešenja, ali će biti bitna u smislu da se prepozna kakav će kurs Vlada zauzeti. Meni se čini da neće biti pomeranja kursa Vlade.

Ostatak možete videti u videu ispod:

03:56

NEĆE BITI POMERANJA KURSA! Vuletić za Kurir TV progovorio formiranju vlade i preostalom roku od 20 dana EVO ŠTA JE REKAO

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track