03:07

NE TREBA TRČATI PRED RUDU! Bilbija o pritiscima na Srbiju po pitanju uvođenja sankcijama Rusiji: SVE ZAVISI OD TOKA RATA

KURIR TV

NE TREBA TRČATI PRED RUDU! Bilbija o pritiscima na Srbiju po pitanju uvođenja sankcija Rusiji: SVE ZAVISI OD TOKA RATA (VIDEO)

Politika -

Konstatni pritisci na međunarodnu politiku koju Srbija trenutno vodi, sve su veći, pogotovo nakon Hrvatske odluke da zabrani uvoz nafte preko zapadnog Balkana. Srbija traži alternativu, a svet i dalje vrši pritisak.

Hrvatska politika je samo deo solidarnosti sa odlukama Evropske Unije kako kažu zvaničnici I tiče se uvođenja sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, pa u vezi sa tim je I doneta odluka da se Srbiji zabrani uvoz nafte preko zemalja zapadnog Balkana.

Bojan Bilbija, urednik političke rubrike u listu Politika, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizija gde se dotakao ove teme.

Bojan Bilbija
foto: Kurir Televizija

- Ima uvesti sankcije i ne uvesti sankcije, ali između toga ima hiljadu nijansi koje mogu da se popunjavaju. Mi taj prostor treba da doziramo u skladu sa našim interesima i sa realnim dešavanjima na terenu. Ako bi Rusija krenula dramatično da gubi na frontu i da se sve urušava, to je jedna situacija. Ako Rusija počne da stvara drugačiju realnost Ukrajine to je onda druga stvar. Mnogo će zavisiti od toka rata,m ali najgore je trčati pred rudu - rekao je Bilbija.

Ostatak možete videti u videu ispod:

03:07

NE TREBA TRČATI PRED RUDU! Bilbija o pritiscima na Srbiju po pitanju uvođenja sankcijama Rusiji: SVE ZAVISI OD TOKA RATA

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track