OVO SU "ŠKALJARCI" MRVA I RAKELA KOJI SU NAVODNO USLIKANI SA MILOM: Jedan optužen za šverc 200 kg KOKAINA, drugi svirepo ubijen!
Foto: Facebook Printscreen

burno u crnoj gori

OVO SU "ŠKALJARCI" MRVA I RAKELA KOJI SU NAVODNO USLIKANI SA MILOM: Jedan optužen za šverc 200 kg KOKAINA, drugi svirepo ubijen!

Politika -

Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović izazvao je pravu buru na jučerašnjoj sednici Odbora za bezbednost i odbranu te zemlje kada je pokazao fotografiju na kojoj je, kako tvrdi, predsednik Crne Gore i DPS Milo Đukanović s pripadnicima "škaljarskog kriminalnog klana"!

Abazović je tvrdio da su na slici sa Đukanovićem "Zoran Mrvaljević, zvani Mrva, i drugi gospodin, koji nije među živima. Sačekajte foto-sešn"

Prema optužnici Specijalnog državnog tužilaštva CG, Zoran Mrvaljević Mrva (44) iz Herceg Novog, koji je u medijima povezivan sa škaljarskim klanom, označen je kao predvodnik kriminalne grupe koja je planirala međunarodni šverc 200 kilograma kokaina iz Brazila, ali i pripremala ubistvo sugrađanina Nemanje Zurovca. Mrvaljević je krajem septembra 2020. godine izručen Crnoj Gori iz Srbije, gde je uhapšen dva meseca ranije, po poternici koju je za njim raspisala kancelarija Interpola u Podgorici.

Zoran Mrvaljević Mrva
foto: Printscreen

Kako su ranije prenosili crnogorski mediji, njegova grupa je planirala pet likvidacija.

Pre toga Mrvaljević je privođen i osuđivan u Beogradu zbog sumnje na trgovinu uticajem i falsifikovanja isprava, a trenutno se, prema pisanju crnogorskih medija, nalazi u Spužu.

Pored Mrvaljevića, na fotografiji koju je pokazao Abazović navodno se nalazi i Radovan Matović Rakela (41) iz Herceg Novog, ubijen u februaru 2016. On je nađen mrtav u svojim kolima u Đenovićima, a mediji su ga tada nazivali "još jednom žrtvom kokainskog rata klanova".

Široj javnosti bio je poznat po optužnci da je pokušao da ubije policajca Radomana Lutovca. Ubijen je sa dva hitca iz vaternog oružja, a u medijima je bio dovođen u vezu sa "kavačkim klanom".

(Kurir.rs/J.P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track