09:29

VRUĆI KROMPIRI ZA NOVU VLADU SRBIJE! Ogromni problemi sa kojima će se suočiti ministarstva: Uz 2 velika izazova IMA I BENEFITA

kurir televizija

VRUĆI KROMPIRI ZA NOVU VLADU SRBIJE! Ogromni problemi sa kojima će se suočiti ministarstva: Uz 2 velika izazova IMA I BENEFITA

Politika -

Aleksandar Gajović, književnik i Marko Matić iz Centra za odgovorne medije istakli su da će se nova Vlada Republike Srbije suočiti sa ogromnim problemima.

U jutarnjem programu Kurir televizije oni su naveli da će Srbija dobiti novu i stabilnu vladu koja će potrajati.

Aleksandar Gajević, Marko Matić
foto: Kurir televizija

- Nova vlada će se suočiti sa mnogo vrućih krompira. Pred nama je veoma izazovna zima kada su u pitanju energenti. Imamo i ubrzani pregovarački proces kada je u pitanju Kosovo i Metohija i zato će ministarstva biti data starim licima. Mislim da je jedina dilema da li će Nebojša Stefanović ostati u vladi, Zorana Mihajlović nije upitna, samo je pitanje koji će resor dobiti - kaže Marko Matić iz Centra za odgovorne medije u jutarnjem programu Kurir televizije.

Gajević je istakao da pred ovom vladom stoji rešavanje niza problema koji će se rešavati u ovom periodu.

Aleksandar Gajević, Marko Matić
foto: Kurir televizija

- Mislim da je koncept ove vlade da ide u susret svim problemima koji će nas zadesiti, Evropa je u nikad gorem stanju - kaže Gajović i dodao da je Ivica Dačić bio jako dobar u diplomatiji.

Gajević je istakao da mu je veoma drago što su se ministarstva odvojila.

- Najveći benefit odvajanja mislim da ćemo Evropi staviti do znanja da ozbiljno smatramo medije, a sada će i mediji znati kome da se obrate kada imaju neki problem - kaže Gajović.

Dragan Marković Palma slovi za kandidata ako njegova stranka dobije još jedan resor.

- Ako dobiju Ministarstvo poljoprivrede, Palma jeste jedan od kandidata. Ključna stvar je šta će biti politika nove vlade - kaže Matić.

Aleksandar Gajević, Marko Matić
foto: Kurir televizija

Izazov KiM

- Aljbin Kurti je smislio nešto drugo, da Srbe politički kriminalizuje, da uvede svoje Srbe u institucije, a onda da pojača pritisak na severu. Ta kvazidržava drži predsednika opštine Štrpce, a da ga još nije saslušala. Albanci samo čekaju viznu liberalizaciju, jer jedva čekaju da odu sa Kosova i Metohije, jer nemaju nikakvu perspektivu - kaže Matić.

Gajeović je ocenio da su pritisci ogromni na nas.

- Ova vlada neće biti proruska, biće pre svega u interesu građana Srbije. Nema tu navijaštva, ona mora kao jedan da deluje. Biće iskusnih političara, koji imaju dosta iskustva. Mislim da ćemo dobiti jednu kvalitetnu vladu koja će potrajati. Ako se desi zamena premijerke neće se mnogo toga promeniti - kaže Gajević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja