Kfor blokirao alternativne puteve u Leposaviću

Kosovo i Metohija

Kfor blokirao alternativne puteve u Leposaviću

Politika -
Sinoć su blokirali put koji preko Postenje vodi do Raške, ne koristi se ni put preko Vučje rupe, a cilj je da se vozači nateraju da idu na administrativne prelaze koje mi bojkotujemo zbog prisustva (kosovskih) carinika i pograničnih policajaca

LEPOSAVIĆ - Pripadnici Kfora blokirali su jutros alternativni put na severu Kosova koji od Leška preko Tresava vodi do Raške, u centralnoj Srbiji, rekao je član Opštinskog veća Leposavića Zoran Milojević.

"Sinoć su blokirali put koji preko Postenje vodi do Raške, ne koristi se ni put preko Vučje rupe, a cilj je da se vozači nateraju da idu na administrativne prelaze koje mi bojkotujemo zbog prisustva (kosovskih) carinika i pograničnih policajaca", rekao je Milojević. On je dodao da su blokirana i sva sela koja izlaze na te puteve i da nije poznato zašto je to Kfor uradio.

"Nemamo nikakvu saradnju sa ovom vojnom misijom i ne znamo šta oni rade u našoj opštini. Pokušaćemo da u toku dana preko Unmika stupimo u kontakt sa oficirima Kfora kako bi dobili odgovore", rekao je Milojević. Od dolaska carinika i pograničnih policajaca Srbi bojkotuju prelaze Jarinje i Brnjak na krajnjem severu Kosova, tako da sva teretna vozila kojima se prevoze životne namirnice i druga komercijalna roba koriste alternativne puteva koje su tokom prošle godine sami izgradili u opštinama Leposavić i Zubin Potok.

Svi alternativni putevi blokirani i u Zubinom Potoku

Predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović potvrdio je da su i u toj opštini na severu Kosovu jutros zatvoreni svi alternativni putni pravci prema centralnoj Srbiji.

"To će ugroziti redovno snabdevanje osnovnim životnim namirnicama severa Kosova", rekao je Božović.On je rekao da to "što pripadnici Kfora rade u poslednje vreme na severu pokrajine potvrđuje da su izašli iz svog mandata i da pomažu Prištini da i na sever implementira svoje institucije koje Srbi ne ne priznaju".

"U toku dana biće održana vanredna sednica predstavnika opština na severu Kosova kako bi se razmotrila trenutna situacija koja se iz dana u dan komplikuje, i pronašlo rešenje koje će biti prihvatljivo, pre svega za stanovništvo koje ovde živi", rekao je Božović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track